H συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 
 
 
 
Ενημέρωση σε βάθος για όλα τα θέματα του Ελληνισμού που ζει στη Χώρα του Νείλου είχε χθες αργά το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Χρήστο Καβαλή και Ιωάννη Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

 
 
Μάλιστα, η σημασία που απέδωσε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον Προεδρικό Ξενώνα «Τάχρα», δεν ήταν μόνον η διάρκειά της, καθώς προσέγγισε τη μία ώρα αλλά και το γεγονός ότι στην εφ” όλης της ύλης συζήτηση συμμετείχαν κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης, με σκοπό να ακούσουν όλα τα ζητήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Παρόντες ήταν: ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.
 

 

 

 

 

 

Οι δύο Πρόεδροι των ιστορικών Ελληνικών Κοινοτήτων, παρουσία και του Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχάηλ Χρήστου Διάμεση και των δύο Γενικών Προξένων της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη και στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκη, καθώς και της Προϊσταμένης του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού κας Ελένης Σταυρακάκη, παρουσίασαν τις προτάσεις τους, σημαντικότερη από τις οποίες είναι μία καινοτόμα ιδέα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, που αφορά τη σύσταση μίας Επιτροπής που να συμμετέχουν τα δύο κράτη και κυρίως η Αιγυπτιακή προεδρία με κάποιον εκπρόσωπό της, και το γραφείο του Πρωθυπουργού επίσης με εκπρόσωπό του, που θα μπορεί να είναι ο εκάστοτε Έλληνας Πρέσβης και η οποία Επιτροπή θα έχει σκοπό την εξέταση και την επίλυση των χρονοβόρων υποθέσεων που αντιμετωπίζουν ελληνικοί φορείς ή ακόμη και ιδιώτες – επιχειρηματίες στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στα θέματα μπορεί να είναι επιχειρηματικά ζητήματα, θέματα των Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων, θέματα υπηκοοτήτων, κ.ά.
 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρ. Καβαλής εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, για το πόσο κατάλληλη πολιτικά είναι πλέον η περίοδος που διανύουν οι δύο χώρες, με την πραγματοποίηση των τριμερών Συναντήσεων Κορυφής,  και πόσο θετικό έχει γίνει το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την αναγκαία επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει η ομογένεια και ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, οι δύο Πρόεδροι ευχαρίστησαν εκ μέρους της μαθητικής αιγυπτιώτικης κοινότητας των τεσσάρων ιστορικών ελληνικών σχολείων, προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση για την κάλυψη φέτος όλων των εκπαιδευτικών κενών, κάτι που στους δύσκολους καιρούς που περνάει η Ελλάδα, εκτιμά ιδιαίτερα ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, όπως τόνισαν και οι δύο Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων.

 

 

 

 

 

 

 

Τη μεγάλη του όμως ικανοποίηση για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων της Αλεξανδρινής ομογένειας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, τονίζοντας το πόσο άμεσα ανταποκρίθηκε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Πελεγρίνης, για την επιβίωση των σχολείων της Κοινότητας.
 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας στην Αίγυπτο και επεσήμανε ότι επιθυμία του είναι σύντομα να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια, την πόλη όπου έζησε ο Κωνσταντίνος Καβάφης.   

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, το τί δήλωσαν οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Χρήστος Καβαλής και Ιωάννης Παπαδόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ακολουθούν οι φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας

 

 

 

 

 

dsc03133

 

 

 

 

 

 

dsc03134

 

 

 

 

 

 

dsc03135

 

 

 

 

 

 

dsc03136

 

 

 

 

 

 

dsc03137

 

 

 

 

 

 

dsc03138

 

 

 

 

 

 

dsc03139

 

 

 

 

 

 

dsc03140

 

 

 

 

 

 

dsc03141

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης