Συνάντηση Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Shura Council της Σαουδικής Αραβίας, στην Αθήνα


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης (Shura Council) της Σαουδικής Αραβίας, Δρ. Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al-Sheikh, είχε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,  στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα.

 

Αναλυτικά οι κοινές τους δηλώσεις:

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

 

«Είναι μεγάλη μας τιμή που σάς υποδεχόμαστε εδώ. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Και για εμάς, οι διμερείς μας σχέσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο είναι μια στρατηγική επιλογή. Η επίσκεψή σας μάς δίνει μία εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να στείλουμε ένα μήνυμα βαθιάς εκτίμησης στην Αυτού Μεγαλειότητα, το Βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας. Σε μία περίοδο όπου έχουμε πληθώρα κρίσεων σε όλη την περιοχή, ο σταθεροποιητικός ρόλος της Σαουδικής Αραβίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Άρα, έχουμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε, όχι μόνο για τα διμερή μας θέματα, αλλά και για τα μεγάλα περιφερειακά θέματα, γιατί νομίζουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ευημερίας.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ SHURA COUNCIL ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ:

 

»Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πάρα πολύ, είμαι πανευτυχής που σάς συναντώ. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τους ρόλους σας, τη θέση σας, και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργού των Εξωτερικών. Όπως πολύ σωστά το τοποθετήσατε, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικές. Η πολιτική θέση της Ελλάδος και η στρατηγική της τα τελευταία χρόνια, αλλά και παλαιότερα, ήταν πάντοτε ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού είναι γνωστός ο ιστορικός ρόλος της Ελλάδος παγκοσμίως. Γιατί εμείς, στη Σαουδική Αραβία και στις χώρες του Κόλπου, πιστεύουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι προσωρινά, όχι μόνιμα, και γι’ αυτό, Εξοχότατε, ευελπιστούμε ότι η σημερινή συνάντηση, όπως κι αυτό το ταξίδι, θα είναι τα θεμέλια για μια μελλοντική, πολύ αποτελεσματική οικονομική και εμπορική συνεργασία.

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

 

Είμαστε έτοιμοι για την συνεργασία αυτή. Σάς ευχαριστώ πολύ».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης