Ζαχαράκη σε Σιναίου Δαμιανό και Βαδή: «Μέχρι το Φεβρουάριο, οι προκηρύξεις για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών»


 

 

 

 

 

 

Πολύ συντομότερα από τα προηγούμενα χρόνια θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, πιθανόν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

 

 

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη συνάντηση που είχε σε εξαιρετικό κλίμα στο γραφείο στις 10 Ιανουαρίου, υποδεχόμενη θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και Πρόεδρο του Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής και Δ/ντή της Σχολής κ. Δαμιανό και τον Γ. Γραμματέα και Δ/ντή του Ιδρύματος κ. Νικόλα Βαδή.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά την κα Ζαχαράκη για τη στήριξη που παρέχει η ελληνική πολιτεία στην Αμπέτειο και σε όλα τα αμιγώς ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

 

 

Ο κ. Βαδής τόνισε την ανάγκη να έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος Μαΐου οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν καταφέρει να παραλάβουν τις απαιτούμενες άδειες παραμονής από το αιγυπτιακό κράτος έγκαιρα και πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ενώ, όπως ο ίδιος σημείωσε, με τον τρόπο αυτό, έγκαιρα θα μπορεί και το ελληνικό κράτος να αποφασίσει αν πρέπει να προβεί σε παρατάσεις των όποιων σημερινών αποσπάσεων (σε περίπτωση που δεν υπάρξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς από Ελλάδα) για να καλυφθούν τα όποια κενά.

 

 

Οι εκπρόσωποι της Αμπετείου Σχολής εξέφρασαν την χαρά τους για την άριστη συνεργασία που έχουν από την πρώτη στιγμή με το νέο Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Γιαννικόπουλο.

 

 

Στην όλη συζήτηση, συμμετείχε και ο Δ/ντής ΔΙΠΟΔΕ κ. Πασσάς, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας για την ελληνόφωνη εκπαίδευση στο εξωτερικό.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός προσκάλεσε την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη να επισκεφθεί εκ νέου την Αμπέτειο Σχολή αλλά και την Ιερά Μονή Σινά.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης