ΣΑΕ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


 

Με τα πολυαγαπημένα και αθάνατα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, o Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων αποχαιρέτησε μελωδικά τη χειμερινή σαιζόν και καλωσόρισε το καλοκαίρι στις 31 Μαΐου. Κατάμεστο το εντευκτήριο με fans της χορωδίας και της δουλειάς του δημοφιλούς μαέστρου Γιάννη Λαζαρίδη, απτή σχεδόν η ατμόσφαιρα χαρούμενης αναμονής καθώς το ένα μετά το άλλο τα καθίσματα  καταλήφθηκαν και δεν έμενε παρά να δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η παράσταση. Όπερ και έγινε: Μετά τον πρόλογο του εφόρου Χορωδίας και Επιμόρφωσης Δημήτρη Δημητρίου, ξετυλίχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με είκοσι κλασικά τραγούδια του Μίκη από την Όμορφη πόλη και το Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου μέχρι τη Μαρίνα, τον Λεβέντη και το Παλικάρι έχει καημό. Περιεκτικές και ενίοτε ποιητικές παρουσιάσεις των τραγουδιών έκαναν οι «επί του λόγου» ειδικές Αγγελική Βλαχάκη, φιλόλογος και Γεωργία Ζυγογιάννη, νομικός.

 

 

 

Οι στίχοι των μεγάλων μας ποιητών, η μουσική συνοδεία από τη Σταματία Σκαλενάκη στο πιάνο, τους Γιάννη Σταματογιάννη και Τόλη Κουκουγιάννη στο μπουζούκι, τον Νικόλα Βοστάνη  στην κιθάρα και τον Θανάση Ψυλλά στη φυσαρμόνικα, μαζί με το καλοδουλεμένο σύνολο των χορωδών με σολίστ τους Ελένη Λαζαρίδου, Mαρία Νομικού, Πάρη Αμοργινό, Greg Σαατσόγλου και την κεφάτη καθοδήγηση του μαέστρου Λαζαρίδη έδεσαν όμορφα σε μια παράσταση που συγκίνησε και ψυχαγώγησε – κυριολεκτικά – το ακροατήριο. Μάλιστα, το Βρέχει στη φτωχογειτονιά που τραγούδησε ο Δ. Δημητρίου με το κατάλληλο απέριττο ύφος, ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν πολλοί παρόντες το ρυθμικό χειροκρότημα που συνόδεψε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα  τραγούδια μέχρι το κλείσιμο της εκδήλωσης με το Στρώσε το στρώμα σου για δυό μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής. Ήταν πράγματι «Νύχτα μαγικιά» όπως την ονόμαζε το πρόγραμμα.

 

 

 

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΣΑΕ Κώστας Μιχαηλίδης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Χριστοφορίδης, η ειδική γραμματέας Ελενα Φ. Κοσσένα και τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Μιχαηλίδου, Μυρσίνη Σουλτανάκη, Γεώργιος Μαρκουλής και Κωνσταντίνος Σαρίνας.

 

Φωτογραφίες: Στέλιος Κυρίτσης

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης