ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Ο Αλεξανδρινός υποψήφιος στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ του 2014 μιλά αποκλειστικά στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»


Το δυναμικό «παρών» στις Ευρωεκλογές 2014 δίνει η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μέσα από την υποψηφιότητα ενός από τα πιο προβεβλημένα και αγαπητά νέα στελέχη της, του ιδιαίτερα δραστήριου νέου κ. Δημήτρη Κάβουρα, ο οποίος θέτει εαυτόν στη μάχη των εκλογών με τον συνδυασμό των Πρασίνων. Η αποδοχή του κ. Κάβουρα στην πρόσκληση αυτή των Πρασίνων για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ήταν το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια, τονίζει ο ίδιος ο κ. Κάβουρας, σε μία αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και τον Αθανάσιο Κουτουπά.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στις Ευρωεκλογές;

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Οι τρεις λέξεις του τίτλου «Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία» περιγράφουν τόσο τις ανάγκες που έχουμε σήμερα όσο και τα ζητούμενα για ένα βιώσιμο μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» μπορεί να είναι νέα, οι άνθρωποι όμως που τήν απαρτίζουν, δεν είναι καινούργιοι στους αγώνες. Από τον ιδρυτή της, το Νίκο Χρυσόγελο που έχει μια μακρά πορεία στους αγώνες για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και που έχει δώσει δείγματα γραφής στο Ευρωκοινοβούλιο, μέχρι και το νεαρότερο σε ηλικία άτομο και τους μη επαγγελματίες πολιτικούς που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, όλοι είναι άτομα με αγώνες τόσο κοινωνικούς όσο και προσωπικούς.

 

Πρόκειται για ένα πολύχρωμο ψηφοδέλτιο με καθημερινούς ανθρώπους που συμμετέχουν σε παραγωγικούς τομείς, που αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον και όχι για το προσωπικό όφελος. Άνθρωποι, που συναντήθηκαν μέσα από κοινωνικές δραστηριότητες. Άνθρωποι με κοινή λογική που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ισότητα, που είναι ενάντια στο ρατσισμό και στους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Άνθρωποι που ονειρεύονται ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο και προσπαθούν να τόν δημιουργήσουν, όχι μέσα από το μίσος και την απομόνωση, αλλά μέσα από την δημιουργία και την εξωστρέφεια.

 

Η απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόσκληση των Πρασίνων και να συμμετάσχω στις Ευρωεκλογές ήταν το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας στην οποία βρίσκομαι εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ πως η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη. Η ευτυχής συγκυρία ήταν ότι μού προτάθηκε από μία ομάδα με την οποία ταυτίζομαι ιδεολογικά και που πρεσβεύει όσα κι εγώ προσπαθώ να υπερασπιστώ μέσα από την συμμετοχή και την δράση μου στα πλαίσια οργανισμών και νεανικών κινημάτων.  

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Τί σημαίνει η συμμετοχή σας για τους νέους της Αλεξανδρινής Παροικίας;

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Θέλω να πιστεύω ότι η συμμετοχή μου στις Ευρωεκλογές στέλνει πολλαπλά μηνύματα στους νέους της Παροικίας μας. Καταρχήν, μάς υπενθυμίζει ότι ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, έχουμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο,τι μπορούμε να διευρύνουμε συνεχώς τους ορίζοντές μας και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο με τα μέσα που διαθέτουμε, να είμαστε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες και να λαμβάνουμε μέρος στις διαδικασίες που μάς αφορούν μέσα από σχηματισμούς που μάς εκφράζουν καλύτερα.  

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Πιστεύετε ότι οι Αιγυπτιώτες Έλληνες πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στα δρώμενα της Αιγύπτου, της Ελλάδος αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Οι απόδημοι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όχι μόνο σε εθνικές/βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές από τον τόπο διαμονής τους. Εάν θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να έχουμε και ίσα δικαιώματα με τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

Η ομογένεια έχει πάρει πάμπολλες υποσχέσεις από Ελληνικές κυβερνήσεις και βουλευτές, χωρίς κανένα αισθητό αποτέλεσμα για την ομογένεια.

 

Είμαι ήδη σε επαφή με Απόδημους από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ενεργό μέλος μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για να υπάρχει μια κοινή νομοθεσία για τις ευρωεκλογές, με ίσα δικαιώματα ψήφου για όλους τους ευρωπαίους πολίτες εντός και εκτός ΕΕ για το κοινοβούλιο που τούς αντιπροσωπεύει.

 

Ως απόδημος, νοιώθω ότι έχουμε την τύχη να είμαστε μέλη της Αιγυπτιακής, της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής κοινωνίας στις οποίες οφείλουμε να συμμετέχουμε, γιατί μάς αφορούν. Είτε πρόκειται για τη χώρα διαμονής ή για την χώρα καταγωγής, για την πρώτη ή την δεύτερη πατρίδα μας, μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε μακριά αλλά και κοντά και ότι είμαστε μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε, όχι επισκέπτες ή περαστικοί. 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Ποια η άποψή σας για τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές σχέσεις Αιγύπτου –  Ελλάδας και Αιγύπτου – Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Αν συμφωνούμε με την έννοια ότι οι Απόδημοι Έλληνες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας, τότε πρέπει και να είμαστε, ως Αιγυπτιώτες, οι καλύτεροι πρεσβευτές της ΕΕ στην Αίγυπτο, αλλά και οι καλύτεροι πρεσβευτές της Αιγύπτου στην ΕΕ. Οι Έλληνες της Αιγύπτου ήμασταν πάντα η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και συνάμα μπορούμε, εάν θέλουμε, να γίνουμε η γέφυρα μεταξύ ΕΕ-Αιγύπτου.

 

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος περνάνε μία πολύ δύσκολη ιστορικά περίοδο. Κυρίως μετά την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης και του Μνημονίου αντίστοιχα, με πολλά κοινά σημεία, και συγκεκριμένα μία τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση. Η Ε.Ε πρέπει να συμβάλει με ανθρωποκεντρικές κοινωνικές πολιτικές.

 

 

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΟΥΡΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

 

 

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ο κ. Δημήτριος Κάβουρας έγινε δεκτός από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστο Καποδίστρια, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Γενικού Προξένου για την υποβολή της υποψηφιότητάς του. Στη συζήτηση που διεξήχθη ανάμεσα στους δύο άντρες, ο κ. Καποδίστριας τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αλεξάνδρεια και τον απόδημο ελληνισμό η συμμετοχή ενός νέου Αλεξανδρινού, μέλους της Παροικίας στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Κάβουρας παρουσίασε τις θέσεις των Πρασίνων και αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την ψήφο των αποδήμων εν γένει.

 

 

???????????????????????????????

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΑΒΟΥΡΑ»

 

 

«Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα για την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κάβουρα στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι ένα από τα νεώτερα μέλη του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας αποφασίζει να κατέλθει στον στίβο των εκλογών στην Ελλάδα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την ιστορική Αλεξανδρινή παροικία με την μητέρα Ελλάδα. Ιδιαίτερα δε, όταν πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, όπως ο Δημήτρης Κάβουρας, εγνωσμένης ευαισθησίας, ήθους, κοινωνικής προσφοράς και σεβασμού για την γενέτειρά του την Αλεξάνδρεια και την ιστορία της και που χαρακτηρίζεται πάντοτε από διαρκή ετοιμότητα να συμβάλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για το γενικό καλό. Μέσα από τις σελίδες του «Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου», θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα στον αγαπητό Δημήτρη κάθε επιτυχία στη σημαντική αυτή προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Καποδίστριας.

 

 

 ΘΕΡΜΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΗΜ. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΟΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

 

kavouras 06

 

 

Το Σάββατο 3 Μαΐου, ο κ. Κάβουρας συνάντησε στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Σιόκα και τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής που τού εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και τού ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Ο κ. Σιόκας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και την Παροικία στο σύνολό της, το γεγονός ότι ένα ενεργό μέλος αυτής, ένας απόδημος Έλληνας, υποβάλλει την υποψηφιότητά του για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Στα πλαίσια της συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Κάβουρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΚΑ, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενώ ανέπτυξε τις θέσεις των Πρασίνων και συζήτησε το θέμα της ψήφου των αποδήμων τόσο στις Εθνικές εκλογές όσο και στις Ευρωεκλογές.

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

 

kavouras 02

 

 

 

Ο Δημήτρης Κάβουρας γεννήθηκε το 1979 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρείας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών, στο τμήμα της Διοίκησης Ναυτιλιακών Μεταφορών. Παρακολούθησε Ανεξάρτητα Σεμινάρια Αναπτυξιακών Σπουδών στο Λονδίνο.

 

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανάπτυξη με Εμπειρία Εργασίας (Middlesex University). Το 2010, παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο για τη Σύγχρονη Ηγεσία, τον Πολιτισμό και τη Διαφορετικότητα στο Πανεπιστήμιο της Κόστα Ρίκα, και το 2011 σεμινάρια για την Κουλτούρα της Ειρήνης στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

 

Παράλληλα με τις σπουδές του, αποτελούσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και συμμετείχε εθελοντικά σε Περιβαλλοντικές Ομάδες (Friends of the Environment Association Alexandria, Mεσόγειος SOS, Sustainable Development Association) και Κινήσεις Νεολαίας (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, YMCA), ως διοργανωτής και συντονιστής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στηΝ Αίγυπτο.

 

Στα πλαίσια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε με αναπτυξιακά και πολιτιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και με προγράμματα για την αναπτυξιακή βοήθεια αναπτυσσόμενων χωρών. Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh” (Anna Lindh Foundation for the Dialogue Between Cultures). Παράλληλα, αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη που δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Πολιτισμού.

 

Με την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης συμμετείχε ενεργά σε ομάδες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο και διαδήλωναν στην «Ταχρίρ» της Αλεξάνδρειας για εκλογές, βασικά Δικαιώματα και θεμελιώδεις Ελευθερίες.

One response to “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ: Ο Αλεξανδρινός υποψήφιος στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ του 2014 μιλά αποκλειστικά στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»”

 1. Σολων Θεολογιδης says:

  Φιλε Δημητρη Καβουρα,

  Παρ ολο που δεν γνωριζομεθα προσωπικα και παρ ολο που ειμαι γεροντωτερος σου κατα 46 χρονια
  εν τουτοις μας ενωνει το γεγονος πως ημαστε ομοιοιδεατες, και σε χαιρετω απο την μακρυνη Αυστραλια. Μπραβο σου.

  Απο ηλικια 15 ετων και εγω αγωνιζομαι για την Ειρηνη και την καταργηση των ατομικων οπλων παγκοσμιως.

  Παρ ολο που πλησιαζω τα 81 μου χρονια,ακομα αγωνιζομαι.

  Χαιρομαι διπλα που η νεα γενεα αγωνιζεται και που εισαι σαν και μενα Αλεξανδρινος.

  Επετρεψε μου να σου γραψω τις φιλοσοφικες σκεψεις του Baden Powel1 :Στον κοσμο αυτο που βρεθηκαμε ο καθενας μας πρεπει να προσπαθη νατον αφηση καλητερο απο οτι τον βρηκε,
  ειδαλλως, ας τον αφηση τουλαχιστον οπως τον βρηκε.

  Φεια χαρα σου

  Σολων

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης