Στις 5 και 6 Μαΐου, πραγματοποιείται στην Αθήνα, η 2η Σύνοδος του Economist για την «Ευρώπη και τον Αραβικό Κόσμο»


Πολιτικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί παράγοντες από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Λίβανο, Μαυριτανία, Παλαιστίνη, Σουδάν και Τυνησία δίνουν το «παρών» στο προσεχές διεθνές συνέδριο του Economist, το οποίο φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου.

 

Στο επίκεντρο τίθενται οικονομικές προοπτικές και επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο περιοχών, ενώ μεταξύ άλλων, θα δοθεί έμφαση στον ρόλο της Μεσογείου ως προς τη σύνδεση των ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνδρομής των αραβικών επενδυτικών ταμείων στην αναβίωση της ελληνικής οικονομίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα σταθούν επίσης στην παράμετρο της ενεργειακής στρατηγικής.

 

Ομιλίες πρόκειται να παραθέσουν ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου NabilElaraby, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο Fathallah Sijilmassi, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου από το Κουβέιτ Abbas Ali Al-Naqi, ο Πρόεδρος της Αραβικής Ακαδημίας Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών Isam Zabalawi, ο Υπουργός Μεταφορών του Ιράκ Hadi Farhan Al-Amiri, ο Υπουργός Μεταφορών της Παλαιστίνης Nabil Dmaidi, ο Υπουργός Επενδύσεων του Σουδάν Mustafa Osman Ismail Alamin, η Υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας Amel Karboul, ο Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Μαυριτανίας Sidi Ould Tah, ο Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας Noureddine Zekri και ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ Liwa Smaysim.

 

Από ελληνικής πλευράς στη διοργάνωση θα μιλήσουν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης