Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ευχαρίστησε η Κυπριακή Αδελφότητα για την ένταξη δύο Κυπρίων ως μελών της ΕΚΚ – Πότε θα συμβεί και το αντίθετο;


 

 

 

 

 

 

Τις θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και όλη τη Διαχειριστική Επιτροπή για την απόφαση της ΕΚΚ να εντάξει ως μέλη της δύο Κυπρίους, μετέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Ελληνικής Αδελφότητας των εν Αιγύπτω Κυπρίων κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, με επιστολή που παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλα Πολίτη, κατά τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του κυπριακού σωματείου, στις 3 Ιουνίου το απόγευμα, στο φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

 

 

 

 

 

 

160603 pros cavali gia endaxi melwn

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ευχαριστώντας ο κ. Πολίτης, επεσήμανε (με διακριτικό τρόπο, είναι αλήθεια) ότι και η Αδελφότητα θα μπορούσε να δεχτεί στους κόλπους της Έλληνες ως μέλη της.

 

 

 

Και φυσικά, αυτή η πρόταση είναι μία πρόταση που πολλοί θα μπορούσαν να προσυπογράψουν, καθώς – ας μην ξεχνάμε – ότι ο ίδιος ο προσδιορισμός της εν λόγω Αδελφότητας εμπεριέχει τον όρο «Ελληνική».

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες της Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, το τιμητικό παρών έδωσαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Μεγάλη Αρχόντισσα και Πρόεδρος Μαρίας της Αιγυπτίας και της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κα Στέλλα Κυριάζη, ο Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΣΑΕ κ. Βασίλης Ζουές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρέοδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Επίτιμη Πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Δέσποινα Φλεβοτομά, η Αντιπρόεδρος του μόλις προαναφερόμενου Σωματείου κα Ευαγγελία Θηραίου και άλλοι επίσημοι.    

 

 

 

Στο ΔΣ, τις θέσεις τους είχαν καταλάβει εκτός από τον Πρόεδρο κ. Μαυρομάτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέκος Καζαμίας και το Μέλος κ. Παντελής Χαραλάμπους.  

 

 

 

Μιλώντας προς την Συνέλευση, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης τόνισε μεταξύ άλλων:

 

 

 

Η Κυπριακή Αδελφότητα Ιδρύθηκε το 1872 στην Αλεξάνδρεια και το 1873 στο Κάϊρο, είναι το πρώτο Ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην χώρα του Νείλου. Περίπου τριάντα χρόνια μετά ιδρύεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, και 50 χρόνια μετά και αργότερα ιδρύονται τα άλλα σωματεία στο Κάϊρο.

 

 

Είναι το μοναδικό Ελληνικό σωματείο που από ιδρύσεως μέχρι σήμερα είναι ένα για Κάϊρο και Αλεξάνδρεια λειτουργώντας με Επιτροπές. Εδώ θέλω να τονίσω την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο Επιτροπών.

 

 

Οι Έλληνες του Καΐρου σήμερα μειώνονται αλλά έχουν μία έντονη παρουσία που οφείλεται κυρίως στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου που με την Ευλογία του Πατριαρχείου μας, την συμπαράσταση των Διπλωματικών μας αρχών Κύπρου και Ελλάδος αλλά και την υποστήριξη των σύγχρονων ευεργετών προς τα σωματεία μας  στηρίζεται και προβάλλεται ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο.

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ

 

 

 

Προστάτης του σωματείου μας είναι η Παναγία η Ελεούσα που βρίσκεται στην ιερά μονή της Παναγίας  του Κύκκου μία από τις μεγαλύτερες μονές της Κύπρου. Εορτάζει στις  8 Σεπτεμβρίου και ελπίζω να αξιωθούμε φέτος να την γιορτάσουμε στην Εκκλησία της Παναγίας στην Ηλιούπολη.

 

 

Το τελευταίο διάστημα χάσαμε αλησμόνητους πάροικους, Τον Μάιο του 2015 πριν έναν ακριβώς χρόνο χάσαμε μία Κυπριακή οικογένεια, τον Παύλο Παπασάββα που είχε μείνει Ο μόνος από την οικογένειά του και δεν άντεξε τον χαμό της μητέρας του Ελένης Παπασάββα που απεβίωσε 6 μήνες πριν.

 

 

Χάσαμε και τον αείμνηστο Χαρίλαο Καρβέλη που διετέλεσε πρόεδρος της  ΕΚΚ από το 1981 μέχρι το 1986, τον Δημήτρη Οικονόμου που προσέφερε από την θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου της Ελληνικής Κοινότητας, τον αξέχαστο Ιωάννη Αγιάνογλου που επί πολλά χρόνια προσέφερε στο Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο της Σούμπρας καθώς και τον Ντίνο Δεσποίνη που δεν έλειπε ποτέ από τις παροικιακές εκδηλώσεις. Εις μνήμην των όλων των εκλιπόντων, παρακαλώ να τελέσουμε ενός λεπτού σιγή.

 

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

 

 

Η προηγούμενη μας γενική συνέλευση έγινε στις  8 Ιουνίου του 2014, και ο τότε Πρέσβης κ. Λιασίδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί την ίδια μέρα γινότανε η ορκωμοσία του νέου μας Προέδρου στην Αίγυπτο κ. Αμντελματάχ Ελ Σίσση όπου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.  Έκτοτε γίνανε τρείς  συναντήσεις των προέδρων της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδος.

 

Η πρώτη στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου του 2014,

η δεύτερη στην Λευκωσία στις 29 Απριλίου 2015

και η Τρίτη στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 2015.

 

 

 

Οι ευχάριστες αυτές συναντήσεις και η δημοσιότητα που δόθηκε τονίζοντας  τις άριστες σχέσεις των τριών χωρών έφεραν ακόμα ποιο κοντά τους Έλληνες με τους Αιγυπτίους. Το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν και είναι μεγάλο και με τις συνεντεύξεις που δόθηκαν τόσο στο Αιγυπτιακό ραδιόφωνο όσο και στην Τηλεόραση από υπεύθυνους της ΕΚΚ και της Κυπριακής Αδελφότητας, γνώρισαν στον Κόσμο καλύτερα την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 

Ο απλός κόσμος εδώ μπορεί να είχε ακουστά την Κύπρο αλλά ίσως δεν ήξερε που βρίσκεται και τι χώρα είναι, τώρα την έμαθε αλλά έμαθε και την Λάρνακα μετά την περιπέτεια του Αεροπλάνου της Egyptair που προσγειώθηκε εκεί τον περασμένο Μάρτιο από έναν ψευτοπειρατή και που μας έκανε όλους στο τέλος να γελάσουμε.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην αρχή αυτής της αστείας  αεροπειρατείας υπήρχε μεγάλη ανησυχία, όταν ό κόσμος εδώ στην Αίγυπτο έμαθε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Κύπρο ησύχασε γιατί θεώρησε ότι προσγειώθηκε σε μία φίλη χώρα.

 

 

Αυτή η γνωριμία και φιλία των δύο λαών ελπίζουμε να συνεχίσει για το καλό όλων και με την βοήθεια των μεγάλων του κόσμου να λυθούν τα προβλήματα που έχει η Αίγυπτος  και η Κύπρος και να δούμε σύντομα μία λύση του Κυπριακού ζητήματος και την ένωση της Μεγαλονήσου.

 

 

Εδώ θέλω να  ευχαριστήσω τις Αιγυπτιακές Αρχές και να ευχηθώ κάθε καλό για την χώρα αυτή που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε.

 

 

 

Κοινωνική Προσφορά

Ο κύριος σκοπός του σωματείου μας από ιδρύσεώς του είναι να βοηθά τους έχοντες ανάγκη Κυπρίους που μένουν στην Αίγυπτο. Στο καταστατικό της Αδελφότητας  που εφαρμόστηκε  σύμφωνα με τον νόμο 84 του 2002 των κοινωνικών υποθέσεων της Αιγύπτου, σκοπός του σωματείου μας είναι σε μετάφραση τα Κοινωνικά βοηθήματα. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε τόσο η Κεντρική Διαχειριστική Επιτροπή στην Αλεξάνδρεια όσο και εμείς, η Επιτροπή Καΐρου.

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ βοηθήματα

Έχουμε Τακτικά και Έκτακτα κοινωνικά βοηθήματα. Τα τακτικά βοηθήματα εδόθησαν ανά δίμηνο και από το 2015 προσθέσαμε άλλους 2 βοηθούμενους φθάνοντας έτσι να βοηθάμε 10 Κυπριακές οικογένειες .

                Στα έκτακτα βοηθήματα που δώσαμε είχαμε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής ενοικίου, βοήθημα για τις διαδικασίες σύνταξης, για την έκδοση άδειας εργασίας καθώς και για έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

                Στο κοινωνικό μας έργο έχουμε την βοήθεια των Κυπριακών Αρχών και ιδικά του Πρέσβη μας κ. Χάρη Μορίτση τον οποίο και ευχαριστούμε . Έχουμε και την βοήθεια της ΕΚΚ που σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Χρίστο Καβαλή μπορούμε και επιλύουμε ότι πρόβλημα παρουσιάζεται. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και την Κοινοτική Επιτροπή γιαυτό.

                Από το 2012 αυξάνουμε το ποσό για τα βοηθήματα, με αυξήσεις στις ήδη υπάρχουσες οικογένειες αλλά και με αύξηση του αριθμού των βοηθουμένων. Έτσι από 25 χιλιάδες λίρες το 2012 φθάσαμε το 2015 στις 40 χιλιάδες.

 

Μέλη :

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στην τροποποίηση του καταστατικού της ΕΚΚ που έγινε στην τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση τον Μάιο του 2015. Με το νέο καταστατικό  δικαιούνται να μετέχουν οι Κύπριοι ως τακτικά μέλη.

Η κοινοτική επιτροπή στην συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου του 2016 τηρώντας το νέο καταστατικό ενέκρινε την εγγραφή των δύο πρώτων Κυπρίων ως τακτικά μέλη. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοτικής επιτροπής γιατί πιστεύουμε ότι στην κοινότητα χωράμε όλοι οι Έλληνες.

Στην Κυπριακή Αδελφότητα κάναμε προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια να συγκεντρώσουμε τους Κυπρίους της Παροικίας μας και να εγγραφούν μέλη. Ευχαριστώ τον κ. Καζαμία για την συγκέντρωση και πρόσφατη καταγραφή των μελών. Σε αυτό βοηθά και η νέα μας Επίτροπος κ. Κατερίνα Γεωργαλίδου.

Έτσι  στην Αδελφότητα σήμερα έχουμε εγγεγραμμένα 48 μέλη από 15 που ήμασταν το 2012. Υπάρχουν και άλλοι  Κύπριοι που ζουν και εργάζονται  στην Αίγυπτο από παλιά ή που έχουν έρθει πρόσφατα και δεν έχουνε ακόμα εγγραφεί. Με αυτούς, ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε ακόμα μία μικρή αύξηση.

 

 

 

Ανακαινήσεις της έδρας της αδελφότητας:

                Το γραφείο της Αδελφότητας είχε πολλά χρόνια να ανακαινιστεί, αυτό που μας προβλημάτιζε ήταν το αρχείο γιατί η υγρασία από τις γειτονικές τουαλέτες, είχε κάνει μεγάλη ζημιά και συνέχιζε.

 

 

Οι εργασίες που έγιναν

Στις αρχές του 2015 ξεκινήσαμε τα έργα για τις ανακινήσεις  της έδρας της Αδελφότητας στην οδό Σερίφ. Οι εργασίες διήρκησαν περίπου πέντε μήνες υλοποιώντας μία πρόβλεψη που είχαμε κάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η έδρα της Αδελφότητας αποτελείται από δύο χώρους γύρω στα 30 τετραγωνικά μέτρα. Δεν είχε παροχή νερού ούτε αποχέτευση.

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΔΩΜΑΤΙΟ

Το βασικό που κάναμε είναι ότι λύσαμε το πρόβλημα της υγρασίας και χωρίσαμε το  εσωτερικό δωμάτιο με τοίχο, δημιουργώντας μία μικρή τουαλέτα και δίπλα έναν νεροχύτη, απαραίτητα για την λειτουργία του γραφείου. Δημιουργήσαμε από πάνω αποθηκευτικό χώρο και αλλάξαμε το ξύλινο πάτωμα που είχε φαγωθεί από την υγρασία.

 

 

ΧΩΡΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Παράλληλα διαμορφώσαμε τον χώρο της εισόδου που είναι μεγαλύτερος, αλλάξαμε την θέση της πόρτας εισόδου, ανανεώσαμε την ηλεκτρική εγκατάσταση, τον φωτισμό και συντηρήσαμε και επισκευάσαμε το ξύλινο δάπεδο, τα γραφεία τις καρέκλες και τις βιβλιοθήκες.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντώνη Διαμαντίδη που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, για την συμπαράστασή του και για την δική του πρόταση να αλλάξουμε την θέση της είσοδου

Έχοντας μία ποιο ευπαρουσίαστη είσοδο της Αδελφότητας.

Αντιμετωπίσαμε πριν από τις ανακαινίσεις το πρόβλημα της προστασίας του αρχείου κατά την διάρκεια των εργασιών, έτσι με την βοήθεια των μελών της Επιτροπής το τοποθετήσαμε  σε χαρτοκιβώτια πριν αρχίσουμε τις εργασίες και παράλληλα κάναμε μία πρόχειρη πρώτη καταγραφή, —– έχουμε ένα αξιόλογο αρχείο στην Αδελφότητα.

Ευχαριστώ όλους της επιτροπής για την προσωπική εργασία του καθενός σε αυτήν την δύσκολη εργασία που έγινε. Ειδικά ευχαριστώ τον κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη, τότε Γραμματέα της Αδελφότητας  που αφιέρωσε πολύ χρόνο μαζί μου για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των εργασιών που θα έπρεπε να γίνουν, για την επιλογή των υλικών και τέλος για την καταγραφή και τοποθέτηση του αρχείου σε χαρτοκιβώτια.

 

 

Αρχείο

Αφού συντηρήθηκαν και διαμορφώθηκαν οι βιβλιοθήκες, ——   πριν τοποθετήσουμε τα διάφορα έγγραφα και βιβλία από τα χαρτοκιβώτια στις βιβλιοθήκες, συμβουλευτήκαμε την κ. Βίλλη Πολίτου – Ζουέ  στα θέματα αρχείου και ταξινόμησης έχοντας η ίδια πείρα από ανάλογες εργασίες. Την ευχαριστούμε πολύ που πρόθυμα προσφέρθηκε να μας κατατοπίσει.

 

 

Έγινε η εργασία αυτή της τοποθέτησης στις βιβλιοθήκες και τις βιτρίνες και αμέσως μετά μας επισκέφτηκαν δύο κυρίες, σπουδάστριες του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου  Κύπρου για μελέτη του αρχείου μας. Και οι δύο ενθουσιάστηκαν με το υλικό που έχουμε.

 

 

Ενδεικτικά βλέπετε μία επιστολή του 1917 που έστειλε η Επιτροπή Αλεξάνδρειας προς τον Πρόεδρο της  Επιτροπής Καΐρου κ. Ιωάννη Σχίζα (1915-1918), από τον Πρόεδρο Αντώνη Κουμίδη της Αλεξάνδρειας.

 

 

Αυτό το χειρόγραφο αντίγραφο επιστολής είναι του 1908, το έστειλε η Επιτροπή Καΐρου προς την Κεντρική Διαχειριστική επιτροπή Αλεξανδρείας με θέμα αποστολής απόρου στην Κύπρο.

 

 

Η πρώτη επίσκεψη που είχαμε για την μελέτη του Αρχείου μας έγινε τον Μάρτιο του 2016 για εργασία μεταπτυχιακού της κ. Γιούλας Χειμωνίδου.

 

 

Τον περασμένο Απρίλιο μας επισπεύτηκε η κ. Ιωάννα Νικολάου που μελετά την ιστορία της Κυπριακής Αδελφότητας της Αιγύπτου εδώ και 2 χρόνια πριν έρθει στο Κάϊρο, την βλέπουμε στην φωτογραφία. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την κ. Άννα Γεωργαλίδου που και στις δύο περιπτώσεις, κατατόπισε τις σπουδάστριες στην πρώτη μέρα της επίσκεψή τους στο Κάιρο.

 

 

Ευχαριστώ πολύ τον Πρέσβη μας κ. Χάρη Μορίτση για το ενδιαφέρον και την βοήθειά του στα θέματα του Αρχείου μας με σκοπό να το διατηρήσουμε  και να αναδείξουμε την πλούσια Ιστορία της Αδελφότητας.

 

 

 

Δραστηριότητες

Τους ευχαριστούμε.

 

Κοινωνική προσφορά

 

Σκοπός μας είναι να βοηθάμε όποιον πραγματικά έχει ανάγκη.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικόδημο για την ανταπόκρισή του σε ότι χρειαστούμε και τον παρακαλούμε να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες μας στον Μακαριότατο Πατριάρχη μας Θεόδωρο

                Ευχαριστούμε που μας τιμά με την παρουσία του ο αγαπητός μας Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτση και για την απρόσκοπτο και ειλικρινή ενδιαφέρον του για το καλό της Αδελφότητας.

                Ευχαριστούμε την κ. Λαμπρινή Κομίνη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος για την παρουσία της εδώ και για την προθυμία της να βοηθά τους Κυπρίους παροίκους στα θέματα του Προξενείου.

                Ευχαριστούμε τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Νικόλαο Πολίτη που βρίσκεται μαζί μας εκπροσωπώντας τον κ. Καβαλή που βρίσκεται στο εξωτερικό και έτυχε να αναβάλει την επιστροφή του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ευχαριστούμε  τους κοινοτικούς επιτρόπους για την συμπαράστασή τους προς την Αδελφότητα καθώς και την Διευθύντρια κ. Καρδάση για την άμεση ανταπόκριση στα θέματα της Αδελφότητας.

                Ευχαριστώ τους Προέδρους των Σωματίων που μας τιμούν σήμερα, για τις προσκλήσεις τους στις γενικές του συνελεύσεις και για τις ευχητήριες κάρτες που μας στέλνουν.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Αλέξανδρο Καζαμία πρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων Αμπετείου σχολής καθώς και τα μέλη του ΔΣ για την αφιλοκερδή παραχώρηση του παραδοσιακού αυτού χώρου για την Γενική μας Συνέλευση, τον κ. Άγγελο Αθανασούλη ταμεία της Ένωσης για την προθυμία του και ειλικρινή συνεργασία του για την σημερινό δείπνο.

Την κυρία Στέλλα Κυριάζη Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Μαρία Αιγυπτία και της Ελληνικής Στέγης της Ηλιούπολης για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση σε πολλούς παροίκους και μέλη της Αδελφότητας.

Τον κύριο Αντώνη Διαμαντίδη Πρόεδρο του Εμπορικού επιμελητηρίου και εκμισθωτή της έδρας της αδελφότητας για την συνεργασία του.

Τον κύριο Νικόλα Κάτσικα αρχισυντάκτη  του «Νέου Φωτός» και πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου μας ευχαριστούμε  που μας τιμά σήμερα και που μας ενημερώνει γρήγορα και με ακρίβεια για ότι σημαντικό γίνεται στην παροικία αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει εις όφελος του Ελληνισμού του Καίρου.

Ευχαριστούμε για τις προσφορές τους στην Κυπριακή Αδελφότητα επ’ ευκαιρία της ανακαίνισης του γραφείου μας τον κ. Αντώνη Καζαμία, τον κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη και τον κ. Στέφανο Αργυρίου

 

Για την δωρεάν προσφορά του ευχαριστούμε τον λογιστή μας κ. Άλι Σάγιεντ Άλι.

 

Τους Επιτρόπους της Αδελφότητας ευχαριστώ για την συνεργασία τους

Τέλος ευχαριστώ και όλους τους παροίκους που βρίσκονται  σήμερα εδώ. Και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους Κυπρίους μέλη της αδελφότητας που μας τιμούν στην Γενική μας Συνέλευση.

                Σας εύχομαι όλους καλό καλοκαίρι υγεία και Ομόνοια στην παροικία μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160603_202139

 

 

 

 

 

20160603_202154

 

 

 

 

 

20160603_202314

 

 

 

 

 

20160603_202332

 

 

 

 

 

20160603_202348

 

 

 

 

 

20160603_202402

 

 

 

 

 

20160603_202556

 

 

 

 

 

20160603_202640

 

 

 

 

 

20160603_203430

 

 

 

 

 

synelefsi kypriakis adelfotitas kairou 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης