Ο ΣΕΑΑΣ ήταν το πρώτο παροικιακό σωματείο που τίμησε τα 15 χρόνια προεδρίας του Χρ. Καβαλή στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Γράφει ο Νίκος Κάτσικας

 

 

 

 

Ήταν μία από τις ωραιότερες Γενικές Συνελεύσεις που είχαμε την ευκαιρία – όσοι ήμασταν παρόντες, και ήμασταν πολλοί – να παρακολουθήσουμε, την Παρασκευή 13 Μαΐου, στο Κάιρο, στον ιστορικό Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, ζώντας σπάνιες στιγμές ομοψυχίας μέσα στην παροικία μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παροικιακό μας σωματείο έδωσε παραδείγματα προς μίμηση. Παραδείγματα ενότητας και αναγνώρισης στις πραγματικές αξίες του Ελληνισμού στο Κάιρο.

 

 

 

 

Έτσι, ακούστηκαν πολύ πιο δυνατά τα χειροκροτήματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, όταν τον τιμούσε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας για τα 15 χρόνια της προεδρίας του στο τιμόνι της ΕΚΚ, ένα χρονικό διάστημα προσφοράς που καθιστά πλέον τον κ. Καβαλή ως τον μακροβιότερο Πρόεδρο στην ιστορία της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, «σπάζοντας» το ρεκόρ παραμονής στην ίδια θέση του αείμνηστου Αντώνη Πεζά.

 

 

 

 

Όπως επίσης πολύ πιο δυνατά και συγκινητικά ήταν τα χειροκροτήματα προς την πρώην Πρόεδρο του ΣΕΑΑΣ κα Βίλλυ Πολίτου – Ζουέ, που σε συγκινητική ατμόσφαιρα ανακηρύχθηκε πλέον Επίτιμος Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου, για την προσφορά της τόσο στον Σύλλογο όσο και στην παροικία, με την ίδια να υπερθεματίζει για την απαιτούμενη ενότητα μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τους Έλληνες Προσκόπους Καΐρου, στο πρόσωπο της άξιας και αγαπητής Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κας Στέλλας Κυριάζη και του Αρχηγού του 1ου Συστήματος κ. Ανδρέα Γιόσρι, για την προσφορά τους στον ΣΕΑΑΣ. Όπου, μάλιστα, η κα Κυριάζη είπε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κ. Καζαμία και της παροικίας, με την αγκαλιά της ανοιχτή για όλους.

 

 

 

Ενώ, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε τη σημαντική προσφορά των κ.κ. Αντώνη Καζαμία και Νίτσας Καζαμία, που ανακηρύχθηκαν μεγάλοι Ευεργέτες του Συλλόγου και οι οποίοι και κείνοι τόνισαν με τη σειρά τους ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να προσφέρουν όσο μπορούν τον Καϊρινό Ελληνισμό από την καρδιά τους.

 

 

 

 

Όλοι τους, πάντως, είχαν έναν καλό λόγο να πουν για το έργο του ΣΕΑΑΣ, που ξεκινά μία νέα σελίδα στην ιστορία του, υπό την προεδρία του κ. Αλέξανδρου Καζαμία. Και όλοι όσοι μίλησαν, και οι τιμηθέντες, αλλά και οι επίσημοι, όπως ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης όσο και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, αναφέρθηκαν τόσο στο έργο του ιστορικού Συλλόγου, όσο – περισσότερο – για αυτό το νέο «αέρα» ομοψυχίας και ενότητας που μεταφέρει πλέον ο ΣΕΑΑΣ και τόσο ανάγκη έχει σήμερα η κοινωνία μας. 

 

 

 

 

Διότι, θέλει μεγάλο θάρρος για κάποιον να αναγνωρίσει τον μεγαλύτερο και καλύτερό του. Είναι είναι και μία αρετή που κάνει εμάς ακόμη καλύτερους και μάς ωθεί στη δική μας βελτίωση.

 

 

 

 

Και αυτή ακριβώς η εικόνα ενότητας ήταν η μεγάλη είδηση, που μάς παρουσίασαν και μάς δίδαξαν ως παράδειγμα προς μίμηση οι υπεύθυνοι του ΣΕΑΑΣ. Ένα παράδειγμα προς μίμηση, που πρώτοι χειροκρότησαν τα Μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΑΣ, οι κ.κ. Νικόλας Βαδής, Στέφανος Αργυρίου, Μανούσος Δαμουλάκης, Άγγελος Αθανασούλης, και μαζί και τα 100 περίπου άτομα που συμμετείχαν στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που είναι μάλιστα και η πρώτη συνέλευση σωματείου που φέτος παρακολουθήσαμε και ανοίγει τον κύκλο των Συνελεύσεων των ελληνικών σωματείων στο Κάιρο με τη στήριξη του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Και μάλιστα, μέσα από τις εργασίες του Σωματείου, όλοι πραγματικά ενημερώθηκαν και για τα επιτεύγματα αλλά και για τα όποια προβλήματα του ΣΕΑΑΣ, που ανέλυσε με παραδειγματικό τρόπο ο κ. Καζαμίας, εξηγώντας και πείθοντας το ακροατήριο και τελικά κερδίζοντας την άπλετη εμπιστοσύνη των μελών του ΣΕΑΑΣ.

 

 

 

 

Πολλά βεβαίως τα χειροκροτήματα υπήρξαν και για τη αξιοσημείωτη προσφορά της μεγάλης Ευεργέτιδας κας Στέλλας Κυριάζη, που προσέφερε το ξεχωριστό δείπνο, που ετοιμάστηκε από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, υπό την καθοδήγηση του κ. Άγγελου Αθανασούλη.

 

 

 

 

Όπως επίσης, πολλές ήταν οι ευχαριστίες όλων των παρεβρισκομένων για τη σημαντική προσφορά δώρων εκκλησιαστικών ειδών του κ. Αντώνη Καζαμία, που αποτέλεσαν και τα δώρα μίας πολύ ζωντανής λοταρίας, ξεχωριστή για τον παλμό της και για τη συμμετοχή του κόσμου.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, και ο κ. Βαδής ανακοίνωσε εκ μέρους της Αμπετείου μία προσφορά 5.000 Λ. Αιγ. προς τον ΣΕΑΑΣ, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού.

 

 

 

 

Τελικά, δεν γνωρίζω τί πρέπει να θυμόμαστε περισσότερο από την πετυχημένη αυτή Συνέλευση, εκτός βεβαίως από τον τιμητικό έπαινο του ΣΕΑΑΣ προς τον μακριοβιότερο Πρόεδρο της ΕΚΚ και απόφοιτο της Αμπετείου κ. Χρήστο Καβαλή.

 

 

 

Μάλλον, θα πρέπει να θυμόμαστε αυτό το πολύ ωραίο παροικιακό κλίμα, που μπορεί να αποτελεί πλέον τον οδηγό μας για τις μελλοντικές συναντήσεις των σωματείων μας.

 

 

 

Μία εικόνα που μπορείτε να διαπιστώσετε και από το 15λεπτο βίντεο που έχει προηγηθεί στην αρχή του ρεπορτάζ.

 

 

 

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια από το ΠΥΡΑΜΙΣ!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες:

 

 

 

 
2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

20160513_211710

 

 

 

 

 

20160513_211752

 

 

 

 

 

20160513_212003

 

 

 

 

 

20160513_212510

 

 

 

 

 

 

20160513_213957

 

 

 

 

 

 

 

20160513_214107

 

 

 

 

 

 

20160513_233620

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης