Έλεος! Είναι δυνατόν να τίθεται θέμα για αύξηση της ΕΤΗΣΙΑΣ συνδρομής της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κατά 25 αιγυπτιακές λίρες; (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Τελικά, είναι δυνατόν να είναι πρόβλημα για τους Έλληνες που είναι μέλη της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως Καΐρου, να πληρώνουν επιπλέον 25 λίρες Αιγύπτου για την ετήσια συνδρομή τους, και να φτάνει σε 50 λίρες, από 25 λίρες Αιγύπτου που είναι σήμερα;

 

 

 

 

 

 

Το εύλογο αυτό ερώτημα προκύπτει από τα παράπονα ενός ιστορικού στελέχους της Στέγης, του Επιτίμου μάλιστα Προέδρου της κ. Κήμη Φλεβοτομά, ενός καθόλα άξιου στελέχους της παροικίας αλλά και ενός ακόμη άλλου μέλους της Στέγης που εξέφρασε την αδυναμία να φέρνει πλέον την οικογένειά του να τρώει στη Στέγη.

 

 

 

 

 

 

Μα, είναι ποτέ δυνατόν, το πρόβλημα να έγκειται στο ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε ένα ευρώ ετησίως; (!!!)

 

 

 

 

 

 

Βεβαίως, οι μισθοί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου, δεν είναι σαν την Ευρώπη (αν και «κακά τα ψέματα», δεν απέχουν πλέον πολύ από την Ελλάδα), αλλά και αυτός ο υπερβολικός φόβος να αυξηθεί η ετήσια συνδρομή ενός σωματείου κατά… 2 αιγυπτιακές λίρες το μήνα, είναι επιεικώς αδικαιολόγητη!…

 

 

 

 

 

 

Και αν τα επισημαίνω αυτά, δεν είναι γιατί θέλω να σταθώ απέναντι στον κατά άλλα ιδιαίτερα συμπαθή και μάλιστα από τους πρεσβύτερους στην παροικία κ. Κήμη Φλεβοτομά, αλλά κυρίως γιατί θέλω να σταθώ αντίθετος με τη λογική ενός ανεύθυνου λαϊκισμού, που αυτή είναι ακριβώς που απειλεί να διώξει τα μέλη από τα σωματεία μας…

 

 

 

 

 

 

Με άλλα λόγια, δεν είναι οι αυξήσεις στις τιμές που δημιουργούν πρόβλημα στα αιγυπτιώτικα σωματεία μας. Την ύπαρξη των σωματείων μας απειλεί περισσότερο η μίζερη τακτική, η μίζερη φιλοσοφία στην οποία δυστυχώς κάποιοι παραμένουν προσκολλημένοι σε κάποια παλιά «μεγαλεία», κάποιες δεκαετίες πριν, όπου οι τιμές ήταν πραγματικά χαμηλές…

 

 

 

 

 

 

Καλώς ή κακώς, όμως βρισκόμαστε στο 2017, όπου όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Ανδρέας Ρούσσος, η ετήσια συνδρομή σε παρακείμενα κλαμπ της Ηλιούπολης Καΐρου φτάνει τις  480 λίρες Αιγύπτου ή όπως προσέθεσε ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ότι η εγγραφή σε τέτοια κλαμπ φτάνει τις 35.000 Λίρες Αιγύπτου!!

 

 

 

 

 

 

Μάταια, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Στέγης προσπαθούσαν να πείσουν τον προκάτοχο της Στέλλας Κυριάζη, ότι «οι εποχές άλλαξαν»…

 

 

 

 

 

 

Και ότι παρόλα αυτά, η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως παραμένει – με πολλές θυσίες από το Σωματείο – το πιο φθηνό ελληνικό εντευκτήριο ελληνικού σωματείου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

 

Θέλετε παραδείγματα; Τα είπε ο κ. Γκρουνστέιν διαβάζοντας τον κατάλογο: «20 λίρες η υπέροχη «πίτσα μαργαρίτα» (που όλοι ξέρουμε πόσο ωραία την ετοιμάζουν στη Στέγη) και 15 λίρες η μακαρονάδα με κιμά».

 

 

 

 

 

 

Πού αλλού μπορεί να βρει κανείς φτηνότερα πιάτα;

 

 

 

 

 

 

Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ της Στέγης προσφέρουν από το χρόνο τους και τον ίδιο τον κόπο τους για το καλό του Σωματείου, όχι μόνο συμμετέχοντας σε ΔΣ και εκπροσωπώντας σε εκδηλώσεις, αλλά… δουλεύοντας μέσα στην κουζίνα της Στέγης, μεταφέροντας δίσκους φαγητών, κλπ. (και μπράβο τους!!!)

 

 

 

 

 

 

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά, το δίνει η ίδια η Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης κα Στέλλα Κυριάζη, άποψη την οποία και προσυπογράφουμε: «Δεν μάς ενδιαφέρει το αν η Στέγη κερδίζει, μάς ενδιαφέρει να παραμείνει ένα μέρος ελληνικό».
 

 

Το ευχόμαστε από την καρδιά μας, όπως και για όλα τα αντίστοιχα ελληνικά σωματεία που διαθέτουν εντευκτήρια.

 

 

 

 

 

 

Τέλος, στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου και όπου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη και ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Ανδρέας Γιόσρι ως εκ προσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Συνέλευση της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης