Παρουσία πολύ κόσμου, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου


 

 

 

 

Με επιτυχία και παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος στο φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, στις 27 Μαΐου, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου.

 

 

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου κ. Λάμπρος Μπενοβίας τόνισε μεταξύ άλλων:

 

 

«Και πάλι εφέτος με τη σημερινή στηρικτική σας παρουσία, η Χιακή αδελφότητα καταξιώνεται άλλη μία φορά ως ένα από τα πρώτα αξιόλογα  σωματεία με την Αιγυπτιώτικη ιστορία με συνεχή απρόσκοπη και καρποφόρα λειτουργία από το 1894. Εγκάρδια σάς ευχαριστούμε που βρίσκεσθε εδώ κοντά μας, στην κοινωνική προσφορά μας εδώ που αγωνίζεται ο άνθρωπος να βρει και να θέσει τον σκοπό της Ζωής και την ηθική του Αξία.

Εδώ κοντά με την πράξη και το έργο μας, δημιουργείται ο ηθικός κόσμος και δεσμός, που λέγεται ανθρωπισμός. Αυτός κρατάει σε εγρήγορση όλη μας την ενεργητικότητα, και θέτει χρέη αντικειμενικά στην Βιοπάλη που παρουσιάζεται ενώπιον μας ως μαχόμενη και εξελισσόμενη αγωνιστικότητα. Όπως βλέπετε, η Χιακή Αδελφότητα αποτελεί μια πραγματικότητα που με το έργο και τη δράση της αναδεικνύει τον άνθρωπο και την ανθρωπιά του. Βοηθώντας κατά το δυνατόν να επιλύονται τα προκύπτοντα προβλήματα του και να ικανοποιούνται τα ηθικά αιτήματά του. Ο χώρος δράσης μας, ανάλογα με τις συνδρομές και τις προσφορές σας, ανάγεται κυρίως στην υλική και ηθική ενίσχυση των βοηθουμένων μας. Και λογικά όλες μας οι δραστηριότητες εξαρτώνται από τις παρούσες, συνθηκολογικές δυνατότητες. Δυστυχώς, οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, όλοι μεγαλώνουμε και τα μέλη λιγοστεύουν, άλλοι  επαναπατρίζονται και άλλοι έχουν εκλείψει.

Πάντως είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι όλοι μας έχουμε τον ζήλον να διατηρηθούν τα υπάρχοντα Σωματεία στην εδώ παροικία, η καλή διάθεση υπάρχει.

Φέτος εισπράξαμε 390 Λ. Αιγ. Συνδρομές, οπότε, πώς θα μπορούσε ένα Σωματείο να συνεχίσει και να κρατηθεί εάν δεν είχαμε τους αξιαγάπητους  μεγάλους Ευεργέτες κ. Κυριάκο και κ. Στέλλα Κυριάζη οι οποίες με τις επανειλημμένες γενναίες προσφορές τους συνδράμουν ώστε να ανταποκρινόμεθα στα αιτήματα των βοηθουμένων. Επίσης οι ετήσιες προσφορές του εξοχοτάτου Πρέσβη μας κ. Χριστόδουλου Λάζαρη και της Ε.Κ.Κ. υπό την Προεδρία του αξιοτίμου κ. Χρ. Καβαλή μετά της Κοινοτικής Επιτροπής, μάς ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε αγωνιζόμενοι . Εδώ δέον να τονίσωμεν και τον ρόλον που παίζουν τα σεμνά ενδυναμώματα όλων των συμπαροίκων μας. Ιδιαιτέρως είμαστε ευγνώμονες προς την κα Αικατερίνη Σοφιανού και προς άλλες 3 κυρίες που επιθυμούν να παραμένουν ανώνυμες αν και μάς ευεργετούν πλουσιοπάροχα. Σημειωτέον ότι το 2008 είχαμε 5 βοηθούμενες οικογένειες ενώ έως σήμερα κατορθώσαμε να ενισχύομε 14 οικογένειες στις οποίες εφέτος για πρώτη φορά η Χιακή αδελφότητα εκτός από τα Τακτικά μηνιαία βοηθήματα και τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα, τούς προσφέραμε και μία τσάντα με τρόφιμα για να τους κάνουμε το γιορτινό τραπέζι πλουσιότερο και να αισθανθούν καλύτερα. Επισκεπτόμεθα τακτικά το Γηροκομείο και το Νοσοκομείο κυρίως κατά τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης προσφέροντας μαζί την αγάπη μας και παν ό,τι κρίνεται εκ των πραγμάτων ότι έχουνε ανάγκη ούτως ώστε να συμπαριστάμεθα μαζί με την αγάπη μας ψυχικά όχι μόνο σε Έλληνες συμπαροίκους, αλλά και σ΄ όσους μας έχουν ανάγκη να μας νοιώθουν κοντά τους.

 

Θερμές ευχές  οφείλουμε να εκφράσουμε προς όλους όσους πάντα βρίσκονται παρά το πλευρό μας.

Προς την Α.Θ.Μ. τον αρχηγό της εκκλησίας μας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄, στον Πατριαρχικό Επίτροπο  Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Έλληνα Πρέσβη κ. Λάζαρη, το  Κύπριο Πρέσβη κ. Μορίτση, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας κα Κομίνη, την υποπρόξενο κα Παπανικολάου, τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρ. Καβαλή, τον Πρόεδρο του ΣΕΑΑΣ κ. Αλ. Καζαμία και το Διοικητικό συμβούλιο του εντευκτηρίου για τη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση.

Τον κ. Νικόλαο Κάτσικα αρχισυντάκτη του ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ, που προθύμως δημοσιεύει ό,τι μάς αφορά  στην εφημερίδα της παροικίας. Τον κ. Νάγκι Σάμπερ αρχιλογιστή μας. Θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω όλο το διοικητικό συμβούλιο της Χιακής Αδελφότητας  για την αξιοθαύμαστη συνεργασία του και την αεικίνητη και καλοδιάθετη κα Βάσω Γαζή για τις εξαίρετες καλλίκαρπες υπηρεσίες της ως προς τα δέοντα του Υπουργείου, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους συμπαροίκους, που μάς θυμούνται, μάς τιμούν και μάς βοηθούν με την παρουσία τους.

Όσο για την  ενάρετη οικογένεια Κυριάζη, που με την πολυδύναμη ευεργετική της παρουσία ως προς όλα, στηρίζει ακατάπαυστα το σωματείο μας και την παροικία, ο Θεός ας την ενδυναμώνει αδιαλείπτως υπό την σκέπη του κι ας τής χαρίζει πλούσια τα ελέη του, και τα αγαθά της υγείας, μακροζωΐας και ευτυχίας.

Όπως λέει ένα φιλόσοφος, κάθε ανθρώπινη πράξη και κάθε ανθρώπινο πρόσωπο με την ιδιοτυπία που έχουν ενσαρκώνουν και ιδιαίτερη αξία (και μην ξεχνάμε) ότι ο άνθρωπος είναι κέντρο του κόσμου και της Ζωής. Και μόνον όταν δεχθώ ότι κι εγώ και ο άλλος απέναντι μου, οποιοσδήποτε σημαίνουμε δύο ισάξια κέντρα της  ζωής και της αξιοπρέπειας, μόνον τότε είναι δυνατόν να απαιτήσω και από τον άλλον και από τον εαυτό μου, απόλυτο σεβασμό προς την αξία άνθρωπος. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα η σημερινή μας συνέλευση αναδεικνύει και τιμά τα έργα της καλής καρδιάς κάθε μας συμπαροίκου και κάθε ενάρετης παροικιακής οικογένειας που ζει στον κόσμο της συνεχούς προσφοράς και της ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας ότι ο ανθρωπισμός ως ιδέα του αγαθού εμφανίζεται περισσότερο ως χρέος και λιγότερο ως δικαίωμα, δηλαδή με άλλα πιο απλά λόγια, είναι περισσότερο να δίνεις και λιγότερο να παίρνεις.  Διότι μόνον έτσι ηθικά ο άνθρωπος είναι αναντικατάστατος κα μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο κατά βάθος ο άνθρωπος είναι πάντα αρχή και ποτέ τέλος!»

 

 

 

 

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

 

 

 

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Συνέλευσης, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος συνεχάρη το ΔΣ που διατηρούν εν δράσει το ιστορικό αυτό σωματείο «και που μάς συνδέει με τις ιδιαίτερες πατρίδες μας και γενικότερα με την πατρίδα μας». Μεταφέροντας τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο κ. Νικόδημος ευχήθηκε «δύναμη και κουράγιο» στο έργο της Αδελφότητας. «Και μην σας πτοεί η μείωση του αριθμού», προσέθεσε. «Τα σπουδαία είναι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Αρκεί για να συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε ως σωματεία που είναι και η πνοή του Αιγυπτιώτη ελληνισμού».

 

 

 

Από την πλευρά της, η Υποπρόξενος κα Βασιλική Παπανικολάου, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, συγχαίροντας για το έργο τους το ΔΣ της Χιακής Αδελφότητας, προσφέροντας στον συνάνθρωπο. «Και ο χρόνος, και το χρήμα και τα υλικά αγαθά είναι σημαντικά που προσφέρετε στον συνάνθρωπο» δήλωσε ευχόμενη καλή επιτυχία στο αξιόλογο έργο της Αδελφότητας.

 

 

 

 

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τούς συνεχάρη για το έργο τους και τούς τόνισε ότι ο Θεός να τούς φέρει πάλι πίσω ό,τι από καρδιάς δίνουν στον συνάνθρωπο.  

 

 

 

 

 

 

 

 

20160527_202648

 

 

 

 

 

20160527_202728

 

 

 

 

20160527_202843

 

 

 

 

 

20160527_202849

 

 
20160527_204231

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης