Συνέντευξη με την υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Σεραφίνα Αβραμίδου   


 

Κα Αβραμίδου γιατί να συμμετέχει κάποιος/α στις ευρωεκλογές; Είναι τόσο σημαντικές;

 

Πριν από 70 περίπου χρόνια, λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μιας από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της, η Ευρώπη πήρε αποφάσεις για το μέλλον της. Και ευτυχώς για εμάς, το μέλλον που αποφάσισε ήταν κοινό. Ήταν συλλογικό.

 

Και αυτό μας εξασφάλισε την μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Επειδή ειρήνη σημαίνει ευημερία, μπορέσαμε να φτάσουμε σε επίπεδα ανάπτυξης που δεν είχαμε φανταστεί. Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ωφελημένες χώρες μέσα στην Ευρώπη. Η επίμονη απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να τοποθετήσει τη χώρα μας στην καρδιά των ευρωπαϊκών σχεδιασμών, εγγυήθηκε και την επιτυχία του μέλλοντός της. Η συμμετοχή και η υπεύθυνη ψήφος όλων μας αποτελεί εγγύηση ότι αυτό το μέλλον  θα παραμείνει μια αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα τόσο για την Ευρώπη , όσο και για την Ελλάδα. Η δε συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, της παλλόμενης καρδιάς του Ελληνισμού, αποτελεί μία πρόσθετη δικλείδα ασφάλειας ότι σε αυτό το μέλλον δεν χωρούν πειραματισμοί.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατηγορηθεί ότι είναι ένας απρόσωπος γραφειοκρατικός οργανισμός. Τι έχει κάνει για την Ελλάδα, για παράδειγμα;

 

Μπορεί να φαίνεται απομακρυσμένη, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ κοντά στους πολίτες της Ευρώπης. Και αυτό γιατί οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Να θυμηθούμε τα πακέτα οικονομικής ανάπτυξης τη δεκαετία του ‘80 που αν και δεν πήγαν ακριβώς εκεί που έπρεπε οδήγησαν την Ελλάδα σε μια τροχιά ανάπτυξης. Και δεν είναι μόνο τα μεγάλα δημόσια έργα και οι οδικοί άξονες. Είναι η στήριξη στα εθνικά μας θέματα, αφού τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Είναι η στήριξη για τους αγρότες μας, ειδικά σε επίπεδο αποζημιώσεων. Είναι η Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο η οποία ενισχύει την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη-μέλη ώστε να μη πέφτει το βάρος μόνο στις χώρες εισόδου. Αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο κοινωνικής μέριμνας μας δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις, όπως η έμφυλη βία και τα στερεότυπα. Το panic button για παράδειγμα, είναι μια ευρωπαϊκή καλή πρακτική.

 

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα. Θεωρείτε ότι ο κόσμος θα ψηφίζει θετικά ή θα μπει στον πειρασμό να εκφράσει τυχόν δυσαρέσκεια;

 

Όπως γνωρίζουμε όλες και όλοι, η Ευρώπη δεν είναι τέλεια. Αλλά όταν ένα σπίτι έχει προβλήματα, δεν το γκρεμίζεις. Το ανακαινίζεις. Εμείς είμαστε εδώ για να την κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη. Να δώσουμε αξιόπιστες πολιτικές απαντήσεις σε όσα μας απασχολούν.

 

Στις μέρες μας, που ζούμε και πάλι τον πόλεμο στις πόρτες της Ευρώπης,  εμείς οφείλουμε να είμαστε εγγυητές της κοινής παρακαταθήκης των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της Ευρώπης. Να μην υποκύψουμε στις σειρήνες των εύκολων λύσεων του λαϊκισμού.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι αυτό το κάνει καλά. Έχει πάρει αποφάσεις που αψηφούν το πολιτικό κόστος. Που πάνε την κοινωνία μπροστά. Με όρους ισότητας και συμπερίληψης. Με όρους πολιτικής που προσδίδουν κύρος και αξιοπιστία -μετά από καιρό- στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.  Με πολιτικές που δεν αφήνουν κανέναν μόνο. Και φυσικά τα ζώα δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

 

Μιας και το αναφέρετε, εσείς ‘κατεβαίνετε’ με θεματική καμπάνια τα δικαιώματα των ζώων. Πείτε μας λίγο γι αυτό.

 

Οι πολιτικές για τα ζώα είναι σημαντικές τόσο για τα ίδια, όσο και για τους ανθρώπους. Προσωπικά πιστεύω ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα.

 

Η πραγματικά τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αποτέλεσε κίνητρο για μένα να εκπροσωπήσω με την αίσθηση της ευθύνης που με διακρίνει τις πολιτικές για τα δικαιώματα των ζώων. Προσωπικά, έχω την όρεξη να δουλέψω σκληρά για συνδράμω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει μέσα από τη δουλειά μου και την προσφορά μου τόσα χρόνια στον τομέα μου: τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και την δημιουργία συνθηκών ενσυναίσθησης για τα δικαιώματά τους. Από το 2016 εργάζομαι στην μακροβιότερη φιλοζωική οργάνωση της Ελλάδας, την Animal Action Greece, ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων. Μέσω της θέσης της αυτής, από το 2019 εκπροσωπώτην Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες. Ως εθελόντρια για σχεδόν 30 χρόνια, γνωρίζω σε βάθος τους αγώνες της φιλοζωικής κοινότητας και προσπαθώ, από όποια θέση και αν κατέχω, να βοηθώ για την βελτίωση  της ευζωίας των ζώων αλλά και για την αναγνώριση του ιδιαιτέρως σημαντικού έργου των  εθελοντών.

 

Σε ποιους άξονες πολιτικής θα δώσετε προτεραιότητα αν ψηφιστείτε;

 

Η πολιτική ατζέντα για τα ζώα είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο πως φερόμαστε στα ζώα μας. Δεν είναι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Είναι τα αδέσποτα. Είναι τα καταφύγια, είναι οι κακοποιήσεις, το παράνομο εμπόριο. Είναι η χρήση ζώων για πειράματα. Είναι η προστασία των άγριων ζώων (πόσες και πόσες αρκούδες δεν έχουν πέσει θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό). Είναι οι όροι υγιούς εκτροφής για τα παραγωγικά ζώα (θα θυμάστε το σκάνδαλο με τα κρεατάλευρα που προκάλεσε τη νόσο των τρελών αγελάδων) καθώς και η προστασία τους κατά τη μεταφορά τους. Είναι οι όροι αναπαραγωγής τους. Και μιλάμε και για τα ζώα της θάλασσας, της γης, του αέρα.  

 

Όλα αυτά οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα. Όλα αυτά περνάνε και από το Ευρωκοινοβούλιο. Ακόμα και το πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων που είναι η θέσπιση θέσης Επιτρόπου αποκλειστικά για τα Ζώα!

 

Γιατί κάποιος/α να σας ψηφίσει κα Αβραμίδου;

 

Πέρα από στόχο ζωής, να μάχομαι για τα δικαιώματα των ζώων, θεωρώ τιμή να ‘κουβαλήσω’ αυτή την πολιτική ευθύνη στην Ευρωβουλή. Επειδή τα ζώα δεν ψηφίζουν, ας ψηφίσουμε εμείς για αυτά. Η Ευρώπη είναι σίγουρα το σπίτι που στεγάζουμε το δικό μας πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό μέλλον. Ας την κάνουμε φιλόξενο σπίτι και για τα ζώα της ζωής μας.

 

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους συνυποψηφίους μου σε όλα τα κόμματα να διαβάσουν και να υπογράψουν τη δέσμευση υπεράσπισης των ζώων «Vote for Animals 2024!» του Eurogroup for Animals. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας. Εγώ φυσικά και την έχω υπογράψει!

 

Αβραμίδου Σεραφίνα

 

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

 

Υ. Γ. η σκυλίτσα των φωτογραφιών λέγεται Καταλίνα, είναι 8 ετών, εξαιρετικός χαρακτήρας και ψάχνει σπίτι.

 

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στον φιλοζωικό σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» (https://www.instagram.com/__ta_filarakia__?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==)

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης