Δυνατότητες συνεργασίας σε φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας βλέπουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Κύπρο


 

 

 

Την επιθυμία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον τομέα του φυσικού αερίου με την Κύπρο, αλλά και να ενθαρρύνουν κάποιες από τις εταιρείες τους να εξετάσουν τις ευκαιρίες στο νησί, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, στις 11 Ιουλίου.

 

 

 

Παράλληλα έκανε λόγο για τεράστιες προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

 

 

 

«Θα ήμασταν πολύ ευτυχείς να μοιραστούμε την εμπειρία μας με την Κύπρο, αλλά και να ενθαρρύνουμε μερικές από τις εταιρείες μας να έρθουν και να εξετάσουν τις ευκαιρίες εδώ στην Κύπρο», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

 

 

 

Ανέφερε παράλληλα ότι ότι τα Η.Α.Ε. που φιλοξενούν το διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εργάζονται πολύ στενά με την Κύπρο στην εξέταση των δυνατοτήτων για τις ΑΠΕ. Όπως είπε, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά είναι επίσης εμπορικά βιώσιμο και κάθε χρόνο το κόστος επένδυσης γίνεται χαμηλότερο.

 

 

 

«Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες εδώ στην Κύπρο στους τομείς της ηλιακής, αιολικής και γεωθερμικής (ενέργειας)», ανέφερε.

 

 

 

Από πλευράς του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στις δύο χωριστές συμφωνίες παραχώρησης των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού Λεμεσού στην εταιρεία των Η.Α.Ε, DP World.

 

 

 

Είπε επίσης ότι ο ευρύτερος τομέας των υδρογονανθράκων είναι επίσης άλλη μια περιοχή όπου υπήρξε συνεργασία με εταιρείες από τα ΗΑΕ και το ίδιο συμβαίνει και για τις ΑΠΕ. Πρόσθεσε ότι ο τουρισμός, οι επενδύσεις και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελούν επίσης νέους τομείς όπου υπάρχει επιθυμία για περισσότερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης