Συνεργασία των Ελληνικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας με τα Αρσάκεια Σχολεία – Συνάντηση Μπαμπινιώτη με στελέχη της


Πολύωρη συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μπαμπινιώτη, είχαν στην Αλεξάνδρεια, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννης Σιόκας και ο Έφορος Σχολείων της ΕΚΑ, Πάρης Μακρής, κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για το μέλλον των Κοινοτικών Εκπαιδευτηρίων στην Αλεξάνδρεια.

 

Ο κ. Μπαμπινιώτης ανέπτυξε στα στελέχη της ΕΚΑ την εμπειρία της Αρσακείου Σχολής Τιράνων, που εδώ και 14 χρόνια λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην Αλβανία, προσφέροντας ένα ανεκτίμητης αξίας εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο, πάντοτε με σεβασμό στις παραδόσεις των δύο λαών. 

 

Παράλληλα, ο διαπρεπής πανεπιστημιακός επεσήμανε στους δύο άνδρες πως επιφανή μέλη της αλβανικής κοινωνίας στηρίζουν το σχολείο των Τιράνων δείχνοντας απέραντη εμπιστοσύνη και λαχτάρα ν’ αποκτήσουν τα παιδιά τους, εκτός από την αλβανική, και την ευρωπαϊκή Παιδεία, γεγονός που κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί και στην Αίγυπτο δεδομένου της μεγάλης εκτίμησης που τρέφουν οι Αιγύπτιοι – και δη όσοι κατοικούν στην Αλεξάνδρεια – στα ελληνικά ιδεώδη και στον ελληνικό πολιτισμό.

 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Αρσάκειο Τιράνων διέπεται από τις ίδιες αρχές λειτουργίας με τα Αρσάκεια σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η υψηλής ποιότητας παιδεία εξασφαλίζεται  μέσα από τη στενή συνεργασία όλων των καθηγητών των Αρσακείων, και αποδεικνύεται κάθε χρόνο από το ποσοστό των αποφοίτων που εισάγονται σε αλβανικά και ξένα πανεπιστήμια.

 

Ο κ. Μπαμπινιώτης προσκάλεσε τα στελέχη της ΕΚΑ να επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον τα Αρσάκεια Σχολεία της Αθήνας για ν’ αντιληφθούν από κοντά τη λειτουργία των Αρσακείων Σχολών και για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΕΚΑ.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης