Συνεχίστηκε για δεύτερο τρίμηνο η πτώση στις τιμές των ακινήτων σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι, κατά 4% και 6% αντίστοιχα («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)


 

 

 

Συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο η μείωση των τιμών στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι, καταγράφοντας πτώση 4% και 6% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 

 

 

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Cavendish Maxwell, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται, εν μέσω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, η αγορά ακινήτων επηρεάζεται αρνητικά.

 

 

 

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές αναμένεται να σταθεροποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες, σε συνδυασμό με τη γιορτή του Ραμαζανιού, περιορίζουν την κινητικότητα και τις συναλλαγές στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται και ιδιαίτερες μεταβολές στις τιμές.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι και οι τράπεζες είναι πιο επιφυλακτικές κατά την έγκριση νέων στεγαστικών δανείων, εντείνοντας έτσι την ύφεση στην αγορά κατοικίας.

 

 

 

Μεγαλύτερο κίνδυνο σημαντικής πτώσης των τιμών στο άμεσο μέλλον και δη έως το τέλος του έτους εμφανίζει το Ντουμπάι, καθώς εκεί η προσφορά νέων κατοικιών είναι μεγαλύτερη.

 

 

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης