Χοιρινό με κριθαράκι στην κατσαρόλα: συνταγή της εβδομάδας


 

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο!

 

Αναστασία Καδρέβη

 

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο

 

1 ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο

 

1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

 

1 φλ. τσ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

 

1 ντομάτα τριμμένη

 

1 κ. γλ. ζάχαρη

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

1 ½ φλ. τσ. Κριθαράκι

 

Οδηγίες παρασκευής

 

Κόβουμε το κρέας μας σε μικρά κομμάτια

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (όχι να κάψει), προσθέτουμε το κρέας μας και σοτάρουμε για 10 – 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και «γυρίζουμε» το κρέας για 1 – 2 λεπτά ακόμα

 

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει καλά και να γίνει μαλακό

 

Προσθέτουμε το πιπέρι, την πάπρικα, τη σάλτσα ντομάτας, τη ντομάτα μας τριμμένη και 3 ποτήρια νερό

 

Μόλις ξεκινάει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει

 

Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι

 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν το κριθαράκι μας έχει βράσει, αλλά ακόμα «κρατάει». Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με το καπάκι και σερβίρουμε μετά από 20 με 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε

 

Μικρά Μυστικά

 

Όποτε μαγειρεύουμε κριθαράκι μπορούμε να ακολουθούμε αυτή την τεχνική για να μη λασπώνει

 

https://sentoukitisgiagias.club/

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης