Τα 15 χρόνια από την εκλογή του Θεοδώρου Β΄ εόρτασε η «Αλεξανδρινή Πνοή», στην Αθήνα (FOTO,VIDEO)


 

 

 

 

Ήταν πολλοί οι επίσημοι που προσήλθαν στις 14 Νοεμβρίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Αλεξανδρινή Πνοή», για να τιμήσει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου και να εορτάσει την επέτειο για τα 15 χρόνια από την εκλογή του στον ιεραποστολικό θρόνο του Αγίου Μάρκου καθώς και την επέτειο των Σεπτών Γενεθλίων του που εορτάζει στις 25 Νοεμβρίου.

 

 

Η εκδήλωση, ένα φιλανθρωπικό Δείπνο Αγάπης και προσφοράς, στο χώρο εκδηλώσεων Elaion-loft, και η οποία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, είχε ως σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την υλοποίηση ενός Πολιτιστικού Κέντρου Πολυεθνικού Χαρακτήρα που θα εδρεύει στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Κυψέλη Αττικής επί της οδού Πυθίας 49.

 

 

Τιμητική η παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη, του πρώην ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη, του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Γ. Φλωρεντή, των Ευεργετών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Μαρίνας Μαρτίνου και Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, του Προέδρου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Κώστα Μιχαηλίδη και τόσων ακόμη διακεκριμένων προσωπικοτήτων που ήρθαν να συγχαρούν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

 

 

 

 

 

 

«Χρόνια πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα», ευχήθηκε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, προσφέροντάς του ένα επιστήθιο λέοντα, με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να τον ευχαριστεί θερμά για την αγάπη του και την αφοσίωσή του τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον θεσμό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ευεργέτιδα κα Σοφιανού για τη συμβολή της στο έργο στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, που εκείνη άναψε τη φλόγα και τώρα το έργο καλείται να προχωρήσει με τη συμβολή του Ιδρύματος Νιάρχου αλλά και με τη στήριξη όσων αγαπάνε το έργο του Πατριαρχείου, όπως με την εκδήλωση αυτή, της οποίας όλα τα έσοδα θα δοθούν για τη συνέχιση του σημαντικού έργου.

 

 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, σκοπός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής είναι, με το έργο αυτό, να συνδράμει στη νέα ελληνική πραγματικότητα προσφέροντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μετοχίου του στην Κυψέλη προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας ή χρώματος.

 

 

Όραμά του είναι ο χώρος αυτός στην καρδιά της Αθήνας να γίνει ένα κέντρο δημιουργίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους και τη θέση τους στην κοινωνία.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους, μίλησε για την ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας που διαρκεί μέχρι τώρα 2.000 χρόνια, με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να θεωρείται ένα φτωχό μεν Πατριαρχείο, αλλά Πατριαρχείο αγάπης και ανθρωπιάς. 

 

 

Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα ανακαίνισης του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο, που ξεκίνησαν με τον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου με την οικογένεια Μαρτίνου, συνεχίστηκε με τον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Αικατερίνη Σοφιανού, και θα συνεχιστεί με την Αγία Αικατερίνη του Σουέζ και την οικογένεια Σαουΐρις και τον Άγιο Νικόλαο Ιμπραημίας στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Παράλληλα, ως αντίδωρο ψυχής στην 15χρονη προσφορά του Εξάρχου στην Αθήνα κ. Γεωργίου, ο Πατριάρχης του χάρισε ένα πολύτιμο δώρο: την Παναγιά της Λεμεσιανή, από την πόλη που γεννήθηκε και ανατράφηκε.      

 

 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Ζαχαρία Καρούνη που συμμετείχε μέσα από καρδιά του και φυσικά αφιλοκερδώς στην εκδήλωση, προσφέροντάς του τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου, ευχαριστώντας τον που τραγουδά τον Θεό, χαρίζοντας ο ίδιος στους παρευρισκόμενους από τις ομορφότερες ελληνικές και παραδοσιακές μελωδίες που ακολούθησε τραγούδια χορωδίας για την παλαιά Αθήνα και προηγήθηκε της παρουσίασης μεγάλου κρητικού συγκροτήματος, με τον Κρήτα Πατριάρχη Θεόδωρο να συγκρατεί με δυσκολία τη συγκίνησή του, βλέποντας τα κρητικά νιάτα να χορεύουν προς τιμήν του, με τον ίδιο να τους χειροκροτεί όρθιος, αγέρωχος και να τους ευλογεί, μάλιστα και με μία μαντινάδα:

 

 

«Μήτε καιρό φοβήθηκα

Μήτε κι αλλάζω δρόμο

Γιατί, για τέτοια συντροφιά

Βγάζω φτερά στον ώμο» 

 

 

«Είχα τη μεγάλη τύχη να γεννηθώ στην Κρήτη και να είμαι Κρητικός Πατριάρχης. Η λεβεντογέννα Κρήτη θα ζει όσο θα υπάρχει ο κόσμος», κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης