Το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στην αξιοποίηση των Αρχείων της, εξύμνησε η Γενική Πρόξενος κα Λαμπρινή Κομίνη


Την ικανοποίησή της για το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου (ΕΚΚ), στο ζωτικό κομμάτι των Αρχείων της, δημιουργώντας ειδικές εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητο χώρο της στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, εξέφρασε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.

 

Τη Γενική Πρόξενο υποδέχτηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, υποδέχτηκε στο Τμήμα Αρχείων της ΕΚΚ ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης ως Προϊστάμενος της Επιτροπής Αρχείων της Κοινότητας, παρουσία της υπευθύνου του Τμήματος κας Χάιδως Ζώτου, της υπαλλήλου Ράνιας Άττα αλλά και των Μελών της εν λόγω Επιτροπής κ.κ. Μανούσου Δαμουλάκη και Βίλλυς Πολίτη.

 

Καλωσορίζοντας την κα Κομίνη, ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε σε ιστορικό για τα Αρχεία και για το έργο που επιτελείται εκεί. Κατόπιν, η κα Πρόξενος ενημερώθηκε για όλες τις εκδόσεις της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους. Αναλυτικότερα, ενημερώθηκε για τα αρχεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τα αρχεία των συγχωνευθεισών Κοινοτήτων, τα παλαιά βιβλία, το φωτογραφικό υλικό, τα μικροφίλμ και τις εφημερίδες.

 

Η κα Κομίνη συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την καταπληκτική αυτή εργασία στο Αρχείο της ΕΚΚ και υποσχέθηκε ότι το Προξενείο θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν για θέματα διατήρησης και αξιοποίησης του Αρχείου της Κοινότητας.

 

Τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάιρο συνόδευε η υπάλληλος του Προξενείου κα Μαρία Κοξάρωφ.

 

Το Τμήμα Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στεγάζεται στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας της ΕΚΚ, στην οδό Σολιμάν ελ Χάλαμπι αρ. 17.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης