Τα κάλαντα από τη χορωδία της Αμπετείου Σχολής Καΐρου στον Μέμφιδος Νικόδημο και τις διπλωματικές αρχές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στους μαθητές της Αμπετείου Σχολής και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Νικόδημος, ο οποίος για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που υπηρετεί την Αλεξανδρινή εκκλησία στο Κάιρο, είχε την χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής να του λένε τα κάλαντα, εκφράζοντας μάλιστα με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ τη χαρά του, που άκουσε ειδικά τα κυπριακά κάλαντα στη δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας τις ισχυρές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου, με δεδομένη την ύπαρξη της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Λευκωσία, υπό τον Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

 

 

 

 

Οι Αιγυπτιώτες μαθητές της Αμπετείου Σχολής επισκέφτηκαν και είπαν τα κάλαντα και στον Έλληνα Πρέσβη κ. Νίκο Γαριλίδη, τον Κύπριο ομόλογό του Όμηρο Μαυρομάτη, τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέα Μπική και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλο.

 

 

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Ειρήνη Μαστοράκη, Μιχάλης Αγγελόπουλος και Νίκος Κάτσικας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης