Τα μυστικά των Πυραμίδων της Γκίζας (ίσως) αποκαλύπτονται…


Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την εξιχνίαση των «μυστικών» των πυραμίδων παρουσίασε η Αίγυπτος, με κύριο στόχο να ανακαλυφθούν μυστικοί θάλαμοι σε τέσσερα από τα φαραωνικά μνημεία και να ξεκαθαριστεί επιτέλους το μυστήριο που περιβάλλει την κατασκευή τους.

 

Επιστήμονες και αρχιτέκτονες από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσουν την υπέρυθρη τεχνολογία και εξελιγμένους ανιχνευτές για να χαρτογραφήσουν τις πυραμίδες του Χέοπα και του Χεφρήνου – που μαζί με αυτή του Μυκερίνου αποτελούν τις διάσημες Πυραμίδες της Γκίζας – καθώς και δύο από τις πυραμίδες του Νταχσούρ, νοτίως του Καΐρου.

 

«Θα μελετήσουν τις πυραμίδες για να δουν αν περιέχουν μυστικούς θαλάμους ή να αποκαλύψουν άλλα από τα μυστικά τους», δήλωσε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ο Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ Αλ Νταμάτι. «Θα χρησιμοποιήσουν μια τεχνολογία που δεν θα προξενήσει ζημιές στις πυραμίδες», διαβεβαίωσε.

 

Το πρόγραμμα Scan Pyramids, που πρόκειται να διαρκέσει έως τα τέλη του 2016, είναι μια νέα απόπειρα για να αποκαλυφθεί το μυστήριο που περιβάλλει την κατασκευή των πυραμίδων.

 

Διότι, παρόλο που πολλές αρχαιολογικές αποστολές επιχείρησαν στο παρελθόν να αποκαλύψουν τις κατασκευαστικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να ανεγερθούν αυτά τα μνημεία της αρχαίας Αιγύπτου, αρχιτέκτονες και αιγυπτιολόγοι δεν έχουν ακόμη εξιχνιάσει το μυστήριο.

 

Οι δύο πυραμίδες του Νταχσούρ κατασκευάσθηκαν από τον Φαραώ Σνεφρού, πατέρα του Χέοπα και ιδρυτή της 4ης δυναστείας (2600 π.Χ.). Με ύψος 146 μέτρων, η πυραμίδα του βασιλιά Χέοπα, η μεγαλύτερη από τις τρεις Πυραμίδες της Γκίζας που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Κατασκευάσθηκε πριν από περισσότερα από 4.500 χρόνια. Η πυραμίδα του Χεφρήνου κατασκευάσθηκε από τον γιο του Χέοπα.

 

«Η ιδέα είναι να βρεθεί μια λύση στο μυστήριο των πυραμίδων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μέχντι Γαγιούμπι, ιδρυτής του γαλλικού ινστιτούτου HIP (Heritage, Innovation Preservation), που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

«Είχε γίνει μια παρόμοια απόπειρα πριν από 30 χρόνια, όμως σήμερα είναι το πρώτο πρόγραμμα σε διεθνή κλίμακα που καταφεύγει σε τεχνολογία αιχμής», υπογράμμισε.

 

Οι εξελιγμένοι ανιχνευτές που θα χρησιμοποιηθούν για να εξερευνηθούν οι τέσσερις πυραμίδες μπορεί επίσης να χρησιμεύσουν για να ανιχνευθεί ο τάφος του Τουταγχαμών και να ελεγχθεί η θεωρία του βρετανού αρχαιολόγου Νίκολας Ριβς, ο οποίος πιστεύει πως η βασίλισσα Νεφερτίτη είναι θαμμένη εκεί σ” έναν μυστικό θάλαμο.

 
Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης