Τα συλλυπητήρια του ΠτΔ Ν. Αναστασιάδη από τον Φ. Φωτίου για την απώλεια του Αντρ. Μαυρομάτη, που νικήθηκε από τον Covid19


 

 

 

 

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για τη σημερινή απώλεια από επιπλοκές του κορονοϊού, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Αντρέα Μαυρομάτη, εξέφρασε ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου.

 

 

Ο Επίτροπος εξήρε το τεράστιο έργο που προσέφερε ο Αντρέας Μαυρομάτης, μέσα από την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, δίνοντας ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή του στο να ενισχύσει και να αναδείξει το έργο του Κυπριακού Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, στηρίζοντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά και συμβάλλοντας στη σύσφιγξη των σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου.  

 

 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος κ. Φωτίου αναφέρει χαρακτηριστικά για την ξαφνική απώλεια του καταγόμενου από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, Αντρέα Μαυρομάτη, που πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, σε ηλικία 66 ετών:

 

 

«Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο ενός αγαπημένου μας φίλου, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, του Αντρέα Μαυρομάτη.

 

 

Και πραγματικά, έχουμε συγκλονιστεί.

 

 

Θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του σύζυγο, στα παιδιά του, σε όλους τους συγγενείς του, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

 

 

Ο Αντρέας Μαυρομάτης, που όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε τόσο σκληρά για να υπάρχει μία οργανωμένη διασπορά Κυπρίων της Αιγύπτου στο Κάιρο, έχει συμβάλλει τα μέγιστα για να μπορέσει η νέα γενιά των Κυπρίων στην Αίγυπτο να κρατηθεί στις ρίζες της, να γνωρίζει για την Κύπρο, και επίσης έχει βάλει το δικό του μικρό λιθαράκι μαζί με την Κυπριακή Αδελφότητα στο Κάιρο, μαζί με όλους τους συνεργάτες του, ώστε τα τελευταία χρόνια οι καλές σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν.

 

 

Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, την αγαπημένη μου φίλη Ναμπίλα Μάκραμ για τη βοήθειά της αυτές τις δύσκολες μέρες για τον Αντρέα, ώστε να είχε την καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

 

 

Θα θυμούμαι πάντα τον Αντρέα Μαυρομάτη, συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί του. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με «Α» κεφαλαίο, ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Και αυτό που πραγματικά θα μείνει σε μένα είναι ο μεγάλος του ζήλος για την Κυπριακή Αδελφότητα.

 

 

Αιωνία ας είναι η μνήμη του αγαπημένου μας Αντρέα Μαυρομάτη!»

 

 

Τα πιο θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Όμηρος Μαυρομάτης.

 

 

Επίσης, τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

Επίσης, τη μεγάλη θλίψη όλου του Κυπριακού Αιγυπτιώτη Ελληνισμού εξέφρασε η Πρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας Μαίρη Φορμόζη.

 

 

Το γεγονός σκορπίσει τη θλίψη σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, με συλλυπητήριες ανακοινώσεις να παρουσιάζονται συνεχώς για την απώλεια του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Αντρέα Μαυρομάτη.

 

 

 

 

 

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης