ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συλλυπητήρια στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα από τον Πατριάρχη Θεόδωρο για τα θύματα από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής (VIDEO)

 

 

 

Τα θερμά του προσωπικά συλλυπητήρια και όλης της παροικίας του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου εξέφρασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, για τα θύματα που χάσανε τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας Αττικής (που δυστυχώς μέχρι τώρα έχουνε φτάσει τα 19, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων).

 

 

 

Μιλώντας σε εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη που πραγματοποίησε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄», ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κάλεσε όλους τους παρεβρισκομένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, ενώ ο ίδιος έψαλλε το «Αιωνία η μνήμη».

 

 

 

«Χριστέ, εσύ που είσαι το Φως το Αληθινόν, ανάπαυσον εν σκηναίς δικαίων όλα τα θύματα από τις πλημμύρες εις την αγαπημένην μας πατρίδα, την Ελλάδα, και χάρισέ τους την αιώνια ανάπαυση», ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Θεός να τους αναπαύσει», είπε ο Προκαθήμενος του ιεραποστολικού Πατριαρχείου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, του Προέδρου των Αιγυπτιωτών της Κρήτης Ηλία Παυλούση, της Προέδρου του «Πτολεμαίου» Λιλίκας Θλιβίτου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής Καΐρου Αλέκου Καζαμία και όλων των παρεβρισκομένων.

 

 

 

«Και να ευχηθούμε παρηγοριά στις οικογένειές που άφησαν πίσω τους, προσέθεσε, γιατί δεν ήταν πλούσιοι άνθρωποι. Ήταν φτωχοί άνθρωποι που απλώς ήθελαν να κτίσουν ένα σπίτι, ένα καλύβι, ένα κεραμμύδι, για να βάλουν το πρόσωπό τους από κάτω…» κατέληξε με συγκινητικό τρόπο ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *