Ακούσαμε το άλμπουμ των TALES OF THE OLD με τίτλο “The Book of Chaos”


Το ντεμπούτο των Tales of the Old, με τίτλο “The Book of Chaos”, είναι μια σκοτεινή power/symphonic metal δουλειά, μια δημιουργία του εξαίρετου μουσικού Τζανάκη Μιχάλη. Είναι ένα άλμπουμ γεμάτο ιστορίες για την αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό, για τις σκοτεινές εποχές του Μεσαίωνα, για μάγισσες και συμβόλαια σφραγισμένα με αίμα. Είναι ένας δίσκος που δημιουργήθηκε μέσα από αρκετές δυσκολίες και αξίζει την υποστήριξη και την προσοχή μας, γιατί είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της ελληνικής σκηνής.

Εμπνεόμενος από συγκροτήματα όπως οι Nightwish, Rhapsody και οι Therion,ο Τζανάκης, θέλησε να παρουσιάσει μια σκοτεινότερη, πιο ατμοσφαιρική εκδοχή της αγαπημένης του μουσικής. Και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα επιτυχημένο. Συνεργαζόμενος με τον Bob Katsionis για την παραγωγή του ήχου, το “The Book of Chaos” είναι μια δουλειά που μπλέκει άρτια την gothic αισθητική με τον power/symphonic metal ήχο.

Και ενώ το “The Book of Chaos” κινείται -σε γενικές γραμμές- σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια, χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο στοιχείο. Ο Τζανάκης επέλεξε να βασίσει τις συνθέσεις του και να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλήκτρα, με σκοπό να προσθέσει το ambient στοιχείο στην ιδέα του. Μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μουσικές προσεγγίσεις του είδους που δημιουργούνται γύρω από τις ηλεκτρικές κιθάρες, ωστόσο, η απόφαση αυτή λειτουργεί σαν κόλλα που συνδέει τον power metal ήχο με τις gothic ιδέες. Η κιθάρες, φυσικά, δεν λείπουν και συμβάλλουν σημαντικά στο χτίσιμο του επικού στοιχείου, ενώ προσθέτουν την απαραίτητη ένταση και το δυναμισμό, με το κοφτερό αλλά και γεμάτο ήχο τους. Στο δίσκο συμμετέχουν και χαρίζουν τις φωνές τους κάποιοι εξαιρετικοί μουσικοί του χώρου, όπως ο Σάκης Τόλης, Fabio Leone, Fotis Bernardo, Alexandros Louziotis, η Christina Alexiou και η Androniki Skoula.

Το όραμα του Τζανάκη έγινε πραγματικότητα με την κυκλοφορία του “The Book of Chaos” και εμείς οι φανς είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στα χέρια μας ένα τέτοιο αξιόλογο δίσκο, με φρέσκο ήχο και όμορφες συνθέσεις που σου μένουν ακόμα και μετά από την πρώτη ακρόαση. Αν, λοιπόν , χάσατε το δίσκο όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, μην σπαταλάτε άλλο χρόνο και αφιερώστε του χρόνο γιατί πραγματικά είναι μια κυκλοφορία που αξίζει.

 

https://www.facebook.com/talesoftheold/ 

https://www.youtube.com/channel/UCAWqoRoYcp5yfgZbVph7C3g 

https://www.instagram.com/talesoftheoldofficial/

https://talesoftheoldofficial.bandcamp.com/ 

https://open.spotify.com/artist/4543XNQH6xyo6CVOjQXMPW 

Tales of the Old feat. Fabio Lione – Heavens In War (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=Dxq4MKA8AXA

TALES OF THE OLD feat. FABIO LIONE – Beware

https://www.youtube.com/watch?v=YBypuPDhINw

Tales of the Old – Debut Album Teaser #1

https://www.youtube.com/watch?v=mKmD6jP9Rx4

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης