Σπάνιες για την έντασή τους, βροχοπτώσεις στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, αφήνοντας άστεγες 14 οικογένειες


Τουλάχιστον 14 οικογένειες είδαν το σπίτι τους να καταστρέφεται από τις ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν στις 7 και 8 Μαΐου, στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ιδιαίτερα τις περιοχές της Αιν Σόχνα, Χουργκάντα, Ζααφαράνα και Καταμέια, όπου πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο έπαθαν ζημιές και ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα. Κάποια από αυτά εγκλωβίστηκαν ακόμη και μέσα στη λάσπη, ευτυχώς όμως δεν υπήρξανε θύματα.

 

Ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων, ήταν και οι πολλές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στις εν λόγω περιοχές, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.

 

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» στην διαδικτυακή της έκδοση του Σαββάτου, μία μέρα μετά τις καταστροφές, κάνει λόγο για έκκληση πολλών κατοίκων που ζητούν τη βοήθεια των αρχών και του στρατού, ενώ υπάρχουν και τουρίστες που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν λόγω των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο σε κάποια σημεία του, προκαλώντας ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα ή και διακοπή της λειτουργίας του εκεί όπου οι πλημμύρες ήτανε πιο έντονες.

 

«Όλοι οι δρόμοι που συνδέεουν το Κάιρο με τις πόλεις της Ερυθράς Θάλασσας έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και μέχρι το πρωινό της 9ης Μαΐου ήταν μπλοκαρισμένοι», δήλωσε ο ανταποκριτής της «Αλ Αχράμ» στο Σουέζ, Sayed Noon.

 

Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό στην περιοχή, προσπαθώντας να προστρέξουν τους κατοίκους από τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Κυβερνήτης της Ερυθράς Θάλασσας κ. Άχμεντ Αμπντάλλα υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα αποζημιώσεις όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες, ενώ η αραβική έκδοση της «Αλ Αχράμ» ανέφερε ότι ήδη έχουν μοιραστεί κουβέρτες σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μείνουν άστεγοι.

 

Πάντως, η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία της Αιγύπτου προβλέπει ότι ο καιρός στην περιοχή θα βελτιωθεί αισθητά από τώρα και τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες που πήραμε από την Αλα Αχράμ και δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής, που υπέστησαν κάποιες περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας.

 

 

flood eg 01

 

 

flood eg 03

 

 

flood eg 04

 

 

flood eg 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης