Τις ικανότητες των μαθητών της Αχιλλοπουλείου στο θεατρικό παιχνίδι ανέδειξε ο Αιγυπτιώτης θεατρολόγος Ηλίας Πίτσικας (ΦΩΤΟ)


Μία πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική εμπειρία έζησαν οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου.

 

Ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του σχολείου, το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ποικίλες δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Αιγυπτιώτη θεατρολόγου Ηλία Πίτσικα, με καταγωγή από το Φαγιούμ και του εκπαιδευτικού – διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Μαρασλείου, Παναή Κασσιανού.

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε βιωματικές δράσεις, ειδικά διαμορφωμένες και προσαρμοσμένες στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

 

Ειδικότερα στο Νηπιαγωγείο και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού, η έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις αυτοσχεδιασμού και ελεύθερης κίνησης στο χώρο.

 

Σε όλες τις δράσεις, υπήρξε ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 

Πριν από τη λήξη και μπροστά στον ενθουσιασμό των μαθητών, ο κύριος Πίτσικας έδωσε την υπόσχεση ότι στα μέσα Απριλίου του 2016, θα επιστρέψει στο Κάιρο για να πραγματοποιήσει νέες δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

 

 

Α΄- Β΄τάξεις

 

 

 

 

 

E΄- ΣΤ΄ τάξεις (2)

 

 

 

 

Γ΄- Δ΄ τάξεις

 

 

 

E΄- ΣΤ΄ τάξεις (3)

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης