Θερμή υποδοχή για τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Τυνησία, στις 12 Μαΐου – Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ


Τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Τυνησία στα θέματα της Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη περιοχή, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Χαμπίμπ Εσίντ και κυβερνητικούς παράγοντες.

 

Ο Έλληνας επίτροπος επισκέφτηκε και το μουσείο Μπαρντό στη Τύνιδα, που ήταν στόχος πρόσφατης αιματηρής τρομοκρατική επίθεσης. Μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

 

«Η ΕΕ και η Τυνησία έχουν μια μακρά και στενή σχέση. Κατά τη διάρκεια των επαφών μου, είχα την ευκαιρία να συζητήσω τις κοινές μας προτεραιότητες καθώς και τις κοινές μας προκλήσεις.

 

Γνωρίζουμε όλοι το συνεχιζόμενο δράμα στη Μεσόγειο. Η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι μια σύνθετη πρόκληση όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τους εταίρους μας στη περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, στις 13 Μαΐου θα παρουσιάσω μια νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στο σύνολό του. Στόχος είναι να ενισχυθεί το σύστημα παροχής ασύλου, να βελτιωθεί η διαδικασία για τη νόμιμη μετανάστευση, να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση, και να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων.

 

Η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης απαιτεί και τη συνεργασία γειτονικών χωρών, όπως η Τυνησία. Θα πρέπει να παρέχουμε προστασία σε ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις ζώνες συγκρούσεων και να εντείνουμε την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών. Την ίδια στιγμή, πρέπει να εξετάσουμε τις βαθύτερες αιτίες της μετανάστευσης: τις συγκρούσεις, τη φτώχεια, την έλλειψη οικονομικών πόρων.

 

Επίσης η ασφάλεια είναι ένας εξίσου σημαντικός τομέας όπου η ΕΕ και η Τυνησία θα πρέπει να εντείνουν τη συνεργασία τους. Η επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κοινής τρομοκρατικής απειλής. Η ΕΕ ανησυχεί για το φαινόμενο των ξένων μαχητών και της ένταξής τους στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Στις 28 Απριλίου παρουσίασα τη νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Σε αυτή την Ατζέντα θέλουμε να συμμετέχουν όλοι οι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας. Πρέπει να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας και να συνεργαστούμε στενά για την αξιοποίησή της.»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης