Θερμή υποδοχή από τους Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης στον Υπουργό Προγραμματισμού της Αυστραλίας Matthew Guy


Ήτανε 11 Μαΐου, πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στην Αιγυπτιώτικη γωνιά της Μελβούρνης στην Αυσταλία, στην έδρα της Ένωσης Ελλήνων της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ) στο Preston, όταν ο Υπουργός Προγραμματισμού και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και Δικαιωμάτων του Πολίτη, κ. Matthew Guy, Αυστραλός πολιτικός, και  μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος  του  Βικτοριανού Νομοθετικού Συμβουλίου, έγινε θερμά δεκτός από τον Αιγυπτιώτη Πρόεδρο της ΕΕΑΜΑ (καταγόμενο από το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια) κ. Νίκο Καραγιάννη και όλο το ΔΣ του δραστήριου Συλλόγου, που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις της ελληνικής παροικίας στην κοσμοπολίτικη αυστραλιανή μεγαλούπολη.  

 

Μάλιστα, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, η ΕΕΑΜΑ τίμησε τρεις μητέρες από τα μέλη του, για την πολυετή συμμετοχή και προσφορά των στην Ένωση, προσφέροντας τους από έναν ωραίο αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής.

Οι τιμηθέντες μητέρες ήσαν οι κυρίες Νίτσα Mead, Παναγιώτα Χριστοφόρου και η Πόπη Μανδάλη. Επιπλέον, έγιναν δύο κληρώσεις και προσφέρθηκαν δώρα  σε δύο τυχερές μητέρες. 

 

Επρόκειτο για μία από τις σημαντικές εκδηλώσεις της ΕΕΑΜΑ, που απέκτησαν ιδιαίτερη λαμπρότητα τόσο με την παρουσία τόσων μητέρων όσο με του υψηλού Αυστραλού αξιωματούχου.

 

 

Άλλα δύο πολύ σημαντικά άτομα που παρευρίσκοντο στην EEAMA ήταν ο κ.Σπύρος Αλατσάς, αναπληρωτής πρόεδρος, της Victorian Multicultural Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Media Group που περιλαμβάνει την εφημερίδα «Τα Νέα» και το ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ, καθώς και ο   κ. Κώστας Αλίμονος, Επιτελάρχης του DIAC – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας.

 

 

 

Μία πιο προσωπική αλλά χαρακτηριστική σύμπτωση, ήταν η επέτειος του γάμου του Προέδρου κ. Καραγιάννη με την σύζυγό του Μαρί, η οποία είναι κόρη του Γιώργου Ποταμίδη από το Σουέζ, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε πολλές θητείες ως Πρόεδρος της EEAMA και έχει πρωτοστατήσει στην απόκτηση του παρόντος κτιρίου της ΕΕΑΜΑ.

 

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες», ευχήθηκε ο Πρόεδρος και όλο το ΔΣ της ΕΕΑΜΑ.

 

 

karagiannis ypourgos 02

 

 

Ρεπορτάζ βασισμένο στο κείμενο που μάς απέστειλε η Καϊρινή Angela Plowman Κωνσταντινίδη, και το οποίο μετέφρασε ο κ. Γιώργος Κυπραίος

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης