Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Αυστραλία, η Ένωση Αιγυπτιωτών και Μέσης Ανατολής στη Μελβούρνη


Άλλη μία πρωτοβουλία των Αιγυπτιωτών – αυτή τη φορά στην Μελβούρνη – δημιουργεί μία νέα γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στη δραστήρια Ένωση Αιγυπτιωτών και Μέσης Ανατολής της Μελβούρνης με την αδελφή Χώρα του Νείλου, μετά και τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι Αιγυπτιώτες της κοσμοπολίτικης πόλης στον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Καμπέρα, Δρ Χασάν Αλ Λαίτι, και στον Αιγύπτιο Πρόξενο στην Μελβούρνη κ. Χάλιντ Γιούσεφ Ριζκ.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ένωσης, στο Preston της Μελβούρνης, εκεί όπου κτυπά ο παλμός των Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης, στις 26 Φεβρουαρίου, όπως γράφει και η τελευταία έκδοση του περιοδικού «ΣΦΙΓΓΑ».

 

Τον Αιγύπτιο Πρέσβη υποδέχτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιγυπτιωτών Μελβούρνης κ. Νίκος Καραγιάννης, παρουσία πολλών μελών από τον Ελληνισμό της περιοχής.

 

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν από την ΕΕΑΜΑ: ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Κολλύβας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κυπραίος, ο Ταμίας κ. Γιώργος Ποταμίδης, ο Βοηθός Ταμίας κ. Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νίκος Χαλάς, ο υπεύθυνος για το Πολιτιστικό τμήμα κ. Μηνάς Κωσταράς, ο υπεύθυνος για το θεατρικό τμήμα κ. Λουκάς Ριζόπουλος, ο υπεύθυνος για τους Πτολεμαίους κ. Κώστας Παπαδόπουλος, η υπεύθυνη για το γυναικείο τμήμα κα Μαρία Μακρή, καθώς επίσης: ο Δρ Μιχάλης Μιχαήλ Αναπληρωτής Δ/ντής στο Κέντρο για τον Διάλογο στο Πανεπιστήμιο του Trobe, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Σπύρος Αλατσάς, ο κ. Λ. Ριζόπουλος και ο εκφωνητής του αιγυπτιακού ραδιοφωνικού προγράμματος στην Μελβούρνη κ. Τζέρυ Γκίργκις.

 

Καλοσωρίζοντας σε κλίμα συγκίνησης τον Αιγύπτιο Πρέσβη, ο Πρόεδρος της ΕΕΑΜΑ κ. Νίκος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην πολύχρονη ιστορία της Ένωσης Ελλήνων της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής, όπου στη Μελβούρνη ξεκίνησε ήδη από το 1950, έχοντας προσφέρει από τότε πολλά στην ελληνική παροικία και πάντοτε σε αγαστή συνεργασία τόσο με τα υπόλοιπα ελληνικά σωματεία όσο και με τους Αιγυπτίους της περιοχής, πουέχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

 

Ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επιτυχημένο θεατρικό συγκρότημα της ΕΕΑΜΑ, ενώ μίλησε και γαι τη δημιουργία θεατρικής σκηνής στις εγκαταστάσεις της, όπου εξυοπηρετούνται μάλιστα και άλλα θεατρικά σχήματα της ελληνικής παροικίας.

 

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάπλαση του 3ου και του 4ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΑΜΑ, οι εργασίας της οποίας έχουν ξεκινήσει, καθώς και στη διατήρηση του Stars International Reception το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική παροικία και την Πολυπολιτισμική Μελβούρνη.

 

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Δρ Χασάν Αλ Λαίτι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων της Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής καθώς και όλα τα Μέλη του ΔΣ για την θερμή υποδοχή που τού επεφύλαξαν και τούς συνεχάρη για το πολύπλευρο έργο της ΕΕΑΜΑ, τονίζοντας ότι πάντοτε θα είναι υποστηρικτής τους σε ό,τι χρειαστούν ενώ τόνισε ότι η πόρτα της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Καμπέρα είναι ανοιχτή για τα Μέλη της ΕΕΑΜΑ.     

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση:

  

 

EEAMA egy pre 03

 

 

EEAMA egy pre 05

 

 

EEAMA egy pre 04

 

 

EEAMA egy pre 02

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης