ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή στον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους Κυπρίους Αιγυπτιώτες (FOTO, VIDEO)

 

 

 

 

 

Τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη συνάντησαν από κοντά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και οι Κύπριοι Αιγυπτιώτες, τους οποίους εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος (με την ιδιότητα του Ταμία της Κυπριακής Αδελφότητας) και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου στον Κύπριο Υπουργό των Εξωτερικών, ενημερώνοντάς τον για το ιεραποστολικό έργο, παρουσία μάλιστα του (Κυπρίου τη καταγωγή) Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο Κάιρο και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

 

 

 

 

Ενώ, οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Αδελφότητας κ.κ. Παπαδόπουλος και Μαυρομάτης ενημέρωσαν τον επικεφαλής της Κυπριακής διπλωματίας για τα θέματα που απασχολούν την κυπριακή ομογένεια στην Χώρα του Νείλου, παρουσία του Κυπρίου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΥΠ.ΕΞ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΠΥΡΑΜΙΣ»

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι μιλώντας αποκλειστικά στην αιγυπτιώτικη ενημερωτική ιστοσελίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ», ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του πρωταρχικού ρόλου της Αιγύπτου στον Αραβικό κόσμο, τονίζοντας:

 

 

 

 

«Η Αίγυπτος είναι η ναυαρχίδα του Αραβικού κόσμου. Είναι η χώρα, που όταν ξεκινήσεις τις καλές σχέσεις μαζί της, σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες Αραβικές χώρες θα ακολουθήσουν.

 

 

 

 

Τα τελευταία αυτά τρία χρόνια, επειδή η Κύπρος έκανε σωστή επιλογή μετά την Επανάσταση του Αιγυπτιακού λαού στις 3 Ιουλίου του 2013 – και είμασταν από τους πρώτους – δημιουργήθηκαν αυτές οι εγκάρδιες σχέσεις, άνοιξε ο δρόμος για την Αραβική Χερσόνησο, οι σχέσεις μας πλέον είναι σε επίπεδο που άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, στήριξης στα διεθνή βήματα, στήριξης στον οικονομικό τομέα.

 

 

 

 

Αυτά όλα ωφείλονται στο γεγονός ότι η αρχή έχει γίνει με την Αίγυπτο.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος Σίσι αυτή τη στιγμή έχει τόσον εγκάρδιες σχέσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, που οι οδηγίες του σε όλα τα Υπουργεία είναι να κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργηθούν αυτές οι περαιτέρω σχέσεις με την Κύπρο και την Ελλάδα».

 

 

 

 

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση του «ΠΥΡΑΜΙΣ» για τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας για την ομογένεια, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:

 

 

 

 

«Αντιλαμβάνομαι ότι η ομογένειά μας έχει κάποια αιτήματα. Θέλω να τα δουν με την Πρεσβεία, να τα συζητήσουν – γι” αυτό έχουμε Πρεσβείες – και ό,τι χρειαστεί να γίνει στο δικό μας επίπεδο, θα γίνει.

 

 

 

 

Είμαι σίγουρος ότι ο Πρέσβης μας εδώ (ΣΣ. ο κ. Χάρης Μορίτσης), όποια πόρτα κι αν κτυπήσει στο Κάιρο, θα ανοίξει».     

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

 

 

 

Όλες οι συναντήσεις γίνανε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που πραγματοποίησε η Κυπριακή Πρεσβεία στο Κάιρο, όπου έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, διπλωμάτες από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kasoulides cairo 2016 03

 

 

 

 

 

kasoulides cairo 2016 01

 

 

 

 

 

 

 

20160808_213359

 

 

 

 

 

 

20160808_213703

 

 

 

 

 

 

20160808_192016

 

 

 

 

 

20160808_192238

 

 

 

 

 

20160808_193022

 

 

 

 

 

20160808_193233

 

 

 

 

 

20160808_195336

 

 

 

 

 

 

kasoulides cairo 2016 02

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *