Θερμή υποδοχή του Κυπρίου Πρέσβη στο Κάιρο Χάρη Μορίτση από τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Σερίφ Ισμαήλ


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός κ. Σερίφ Ισμαήλ στον Κύπριο Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χάρη Μορίτση.

 

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ανέδειξαν το θέμα στις κύριες στήλες τους, με δεδομένη τη σημασία που δίνει πλέον η Χώρα του Νείλου στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Στα σχετικά δημοσιεύματα φιλοξενούνται δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου, Πρέσβη Hossam Al-Qawish, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρωθυπουργός Sherif Ismail δέχθηκε τον Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο.

 

Είπε πως κατά τη συνάντηση ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός «τόνισε το βάθος των σχέσεων Αιγύπτου – Κύπρου και υπογράμμισε την επιδίωξη της κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη τους, ιδιαίτερα που υπάρχουν ευρείς τομείς για διμερή συνεργασία, σε πολλά θέματα».

Πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός «ευχαρίστησε για την υποστήριξη που παρέχει ο Κύπριος Πρόεδρος στη συνεργασία με την Αίγυπτο, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δυο χωρών και των λαών τους.

 

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός, συνέχισε, «τόνισε ότι η Αίγυπτος, στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της έναντι όλων των επενδυτών, επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, για κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς.

Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε «ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προετοιμασίες που γίνονται για πραγματοποίηση επίσκεψης του Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου στην Αίγυπτο για να συζητήσει την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην αύξηση των επενδύσεων των κυπριακών εταιρειών στον τομέα της ενέργειας στην Αίγυπτο».

 

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος, «εξήρε τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και των ηγεσιών τους, σημειώνοντας τους πολλούς τομείς που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

 

«Ιδιαίτερα εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των κυπριακών και των αιγυπτιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φυσικού αερίου και συνεχάρη την Αίγυπτο για τις νέες ανακαλύψεις που πέτυχε στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

 

 

Ακολουθούν ενδεικτικά τα δημοσιεύματα της εθνικής/κρατικής εφημερίδας Al Gomhuria και της ανεξάρτητης/ιδιωτικής  Al Masry Al Youm για το θέμα.

 

 

Η πρώτη στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα της υπό τον τίτλο «Ο Ισμαήλ κατά τη συνάντηση του με τον Κύπριο Πρέσβη: Ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας» και η δεύτερη υπό τον τίτλο «Πρόσκληση προς τις κυπριακές πετρελαϊκές εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους».

 

 

 

moritsis dimosievmata 01

 

 

 

 

 

moritsis dimosievmata 02

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης