Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β”, στο νέο Κύπριο Πρέσβη στην Αίγυπτο, Χάρη Μορίτση


Την 17η Νοεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Aφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο κ. Χάρη Μορίτση.

 

 

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την οποίαν ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον νέο Πρέσβη την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου, η οποία ποικιλοτρόπως συμπαρίσταται στο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου, διά της  προσφοράς πολλών Αρχιερέων στην διακονία του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, αλλά και διά της δημιουργίας της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, όπου διά του Κέντρου Αποδήμων Κυπρίων προερχομένων εξ Αφρικής, παρέχεται πλούσια η δυνατότητα φιλανθρωπικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή του Γέρι.

 

 

Στη συνάντηση, τονίστηκε ότι σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου, ως κέντρο συναντήσεων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπως επίσης, καθοριστικής σημασίας είναι και η συμμαχία των τριών κρατών Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος για την ειρήνη και προαγωγή της Ανατολικής Μεσογείου. Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρέσβης ενημέρωσε την Α.Θ.Μ. και για ποικίλα θέματα της Ελληνικής και Κυπριακής παροικίας του Καΐρου.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης