«Σας περιμένουμε στην Αλεξάνδρεια», τόνισε ο Κυβερνήτης της πόλης κ. Αλ Μεσίρι στους Αιγυπτιώτες της Αθήνας


«Σας περιμένουμε στην Αλεξάνδρεια, να επιστρέψετε το συντομότερο», τόνισε ο νέος Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Χάνι Αλ Μεσίρι, στα μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κατά την εκδήλωση υποδοχής, που διοργάνωσαν στο ΣΑΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Ελλάδα, την περασμένη Τετάρτη 20 Μαΐου. Στο νέο Κυβερνήτη απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, Κώστας Μιχαηλίδης λέγοντας ότι «όλοι οι Αιγυπτιώτες νιώθουμε την Αίγυπτο σαν δεύτερη πατρίδα μας. Πάντοτε νοσταλγούμε να επισκεφτούμε την γενέτειρά μας».

 

 

Ο κ. Αλ Μεσίρι, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι «η Αλεξάνδρεια να αναγεννηθεί. Να αποκτήσει την εικόνα, το χρώμα και την αίσθηση που είχε πριν ορισμένες δεκαετίες. Θα ζωντανέψει ξανά με τα ίδια λεωφορεία της εποχής, την κίνηση τα καταστήματα, τον κόσμο. Θα αποκτήσει ξανά την κοσμοπολίτικη ταυτότητά της. Προϋπόθεση είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες, να αναπτυχθούν σχέσεις και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα», τόνισε.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνάντηση, που είχε σήμερα, με το Προεδρείο του Ιδρύματος Ωνάση. Κατά τη συνάντηση, με τον Πρόεδρο Αντ. Παπαδημητρίου, συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία, σε τομείς κοινωνικούς, πολιτιστικούς, παιδείας εκπαίδευσης κ.ά.

 

 

Στην εκδήλωση, ο κ. Αλ Μεσίρι, απευθυνόμενος στους παλαιότερους των παρισταμένων, τούς ζήτησε να διατυπώσουν εγγράφως τις επιθυμίες – αναμνήσεις, που είχαν, κατά την εκεί διαμονή τους, ώστε να προσπαθήσει να τις εκπληρώσει, ενόψει πιθανής επίσκεψής τους. Αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις των δύο λαών, σχέσεις και συνεργασίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και διευρύνθηκαν με την πρόσφατη συνάντηση των δύο Προέδρων Ελλάδας και Αιγύπτου. Έκλεισε με αναφορά στον Μ. Αλέξανδρο και στην ιστορία της πόλης.

 

 

Εξάλλου, αγαλματίδιο – προτομή του Μ. Αλέξανδρου και τιμητική πλακέτα, για τα 82 χρόνια του Συνδέσμου, δώρισε στο νέο Κυβερνήτη ο Πρόεδρος του ΣΑΕ. Ο κ. Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται διοικητής τον ΣΑΕ και εξήρε την στάση του κ. Αλ Μεσίρι, απέναντι στην Κοινότητα των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας. «Με την ανάληψη των καθηκόντων του συνάντησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρο Β”, επισκέφτηκε τον Γενικό Πρόξενο, Χρήστο Καποδίστρια και πριν λίγες ημέρες, την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και τα Ελληνικά Σχολεία, στο Ελληνικό Τετράγωνο, όπου ενημερώθηκε για τα διάφορα ζητήματα της Παροικίας».

 

 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, μίλησε για τις στενές σχέσεις των δύο λαών και την επαφή που κρατούν με την πατρίδα. «Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου επισκεφθήκαμε πρόσφατα με τα θυρανοίξια του Αγίου Γεωργίου στο Κάϊρο και συζητήσαμε εκτενώς με τους Προέδρους και αντιπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Σύνδεσμός μας από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, συνεργάζεται στενά με τις Κοινότητες στην Αίγυπτο», είπε.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΑΕ, παρουσία του εκπροσώπου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Άχμεντ Ελ Μπιντέουι, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Χρήστου Καποδίστρια, του Αιγύπτιου ομολόγου του στην Αθήνα Αμπ-Λατίφ Αλ-Λαγιά, του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια, Στέφανου Ταμβάκη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

 

 

Σημειώνεται, ότι ο διοικητής Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον ΣΑΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, προκειμένου σε συνάντησή του, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να συζητήσουν εκτενέστερα για την συνεργασία των αδελφοποιημένων πόλεών τους.

 

 

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης