Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, στη Λαμία


Ο εκ Τιθορέας καταγόμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο στο γραφείο του, στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία.

 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου στη γενέτειρά του Φθιώτιδα μετά την εκλογή και Χειροτονία του τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου τόσα προσέφερε κατά την πολύχρονη παραμονή του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και μάλιστα και ως εφημέριος του Κοινοτικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, των πολιούχων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος δέχθηκε με χαρά την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου και τού ευχήθηκε να έχει μακρά και καρποφόρα Αρχιερατεία, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα επί διαφόρων θεμάτων εκκλησιαστικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

 

Στο τέλος της συναντήσεως, ο κ. Νικόλαος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, Αρχιερατικό Εγκόλπιο και Ωμοφόρια ενώ με τη σειρά του, ο κ. Χρυσόστομος τού προσέφερε το αναμνηστικό της Χειροτονίας του.

 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος απηύθυνε πρόσκληση στον Άγιο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (22-25 Μαρτίου) την οποία και ευχαρίστως απεδέχθη.

 

Πριν αναχωρήσει ο Θεοφιλέστατος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, επισκέφθηκε το στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κα Σοφία Παναγιώτου.

 

 

 

 

img 8501 1

 

 

 

 

img 8505

 

 

 

 

 

img 8512 2

 

 

 

 

img 8535 2

 

 

 

 

 

img 8553 0

 

 

verenikis fthiotidos 02

 

 

Πηγή: www.romfea.gr

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης