ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΟΥΠΑ


 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

Τους σπουδαίους Ανδριανόπουλους, Σιδέρη, Δεληκάρη, Μουράτη, Ρωσίδη, Μπέμπη, Κελεσίδη, Γιούτσο, Μποτίνο, Τριαντάφυλλο δεν θα μπορούσα, λόγω ηλικίας, να τους γνωρίσω.

 

Όμως, τους μεγάλους Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Ντέταρι, Γιεκινί, Τουρέ, Νικοπολίδη, Προτάσωφ, Καραπιάλη, Φούνες, είχα την τύχη να απολαύσω στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Και είναι ακριβώς αυτοί οι μεγάλοι παίκτες που πήραν πρωταθλήματα και κύπελα, έπαιξαν με τη Σάντος του Πελέ και κέρδισαν κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, δίνοντας στον Ολυμπιακό μας το προσωνύμιο του Θρύλου.

 

Η ιστορία όμως παίζει τα δικά της παιχνίδια στο τερέν… Έτσι, οι Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί αποφάσισε να γραφτούν με χρυσά γράμματα στα κιτάπια της, ως κατακτητές του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου για τον δαφνοστεφανομένο αιώνιο έφηβο.

 

Η κούπα αυτή δεν ανήκει όμως μόνο σ΄ αυτούς. Ανήκει στον Πειραιά, ανήκει στον Γουλανδρή, τον Νταϊφά, τον Κόκκαλη, ανήκει στους αδικοχαμένους οπαδούς της Θύρας 7, ανήκει σε όλους αυτούς του σπουδαίους και μεγάλους παίκτες που πέρασαν, μα κυρίως ανήκει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που με ζέστη και με κρύο ακολουθούν τον Θρύλο των Γηπέδων ! Τέλος, ανήκει στον πολυαγαπημένο φίλο μου Γιώργο Πρωτόγερο που δεν πρόλαβε να δει αυτόν τον θρίαμβο, όσο και σε όλους εκείνους τους Ολυμπιακούς που η μοίρα θέλησε να ¨φύγουν¨ πριν τελειώσει το παιχνίδι της ζωής…

 

Θρύλε Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου !!!

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης