Τί δήλωσαν οι Κύπριοι βουλευτές στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου


 

 

 

 

 

Κατά την κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν οι βουλευτές κ.κ. Άγγελος Βότσης (επικεφαλής), Κώστας Κωσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλίας Μυριάνθους.

 

 

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βότσης, εκ μέρους της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, ευχαρίστησε θερμά τη Συνέλευση για τη σταθερή στήριξη αρχών που τηρεί σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Εξέφρασε, δε, τη συμπαράσταση και στήριξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ προς την πολύπαθη και σκληρά δοκιμαζόμενη Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία πλήττεται από τρομοκρατικές επιθέσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Βότσης αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στο κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απρόσκοπτη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σημειώνοντας ότι αυτή δρομολογείται σε αγαστή συνεργασία με τις γείτονες χώρες και ιδιαίτερα στα πλαίσια των Τριμερών Συνεργασιών της Κύπρου και της Ελλάδας, ανάμεσα σ΄ άλλες, με την Αίγυπτο και το Λίβανο.  Εξάλλου, ο Κύπριος βουλευτής αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της επόμενης συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, τονίζοντας ότι, με μεγάλη τιμή και χαρά, αυτή θα φιλοξενηθεί στη Λεμεσό την επόμενη άνοιξη.

 

 

Τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ αναφέρθηκαν επίσης στο υπό δημιουργία Μόνιμο Παρατηρητήριο Θρησκευτικών Διώξεων, υπογραμμίζοντας τη βούληση της Κυπριακής πλευράς να συνδράμει στην εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία του, αρχικά μέσω της πολιτικής στήριξης της ΔΣΟ.

 

 

Μαζί με τους Κυπρίους βουλευτές, στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, παρακάθησε και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης (εξ ου και η φωτογραφία του ρεπορτάζ).

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2019
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης