Την Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη ευχαρίστησε η Στέλλα Κυριάζη για ό,τι κάνει για τα καϊρινά σωματεία και τους Προσκόπους


Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της «Μαρίας της Αιγυπτίας» Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως εξέφρασε η Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου και Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Στέλλα Κυριάζη, προς μία άλλη παλαιά Αιγυπτιώτισσα, την κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, που επιθυμεί να προσφέρει προς τους εμπερίστατους συμπαροίκους μας – και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες, παρά μόνο με την αγάπη να κάνει για τον τόπο όπου γεννήθηκε.

 

Την κα Σοφιανού ευχαρίστησε η κα Κυριάζη και με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου.  

 

Η συνάντηση των δύο μεγάλων Κυριών του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της κας Σοφιανού στο Κάιρο, και η πολύ συγκινητική συνάντησή της με την κα Στέλλα Κυριάζη, ήταν η έμπρακτη απόδειξη τού τί μπορεί να προσφέρουν οι παλιοί Αιγυπτιώτες στην καϊρινή παροικία. Από τη μία πλευρά, η κα Σοφιανού έζησε σε μία οικογένεια, όπου ο πατέρας της ήταν ένας αγαπητός επαγγελματίας χωρίς πολύ μεγάλη περιουσία. Από την άλλη, η κα Κυριάζη ήταν η κόρη ενός από μεροκαματιάρηδες εργαζομένους του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου,που έζησε με πολλές οκονομικές στερήσεις.

 

Και οι δύο κυρίες έφτασαν σήμερα να ζουν – όπως το ήθελε ο Θεός – μία άνετη ζωή, χωρίς να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα της νεανικής τους εποχής.

 

Δεν ξέχασαν όμως ποτέ την ελληνική παροικία στην Αίγυπτο. Και οι δύο κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τούς έχοντες ανάγκη.

 

Για αυτό, τόσο η κα Σοφιανού συνεχάρη την κα Κυριάζη για το έργο της όσο και η κα Κυριάζη την κα Σοφιανού για την προσφορά της στην ελληνική παροικία.

 

 

 

 

sofianou kyriazi 02

 

 

 

 

 

Ας είναι καλά και οι δύο Ευεργέτισσες και ας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Αιγυπτιώτες σήμερα.  

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης