Την αναστήλωση των ναών της κατεχόμενης Καρπασίας στην Κύπρο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος


 

 

 

Με έντονα χειροκροτήματα υποδέχτηκαν μέσα στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, όσοι είχαν έρθει για να τιμήσουν τα ιστορικά του θυρανοίξια, την αναφορά του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ο οποίος απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, αναφέρθηκε στην κατεχόμενη Καρπασία από το 1974, όπου μέχρι σήμερα ζούνε από τότε περίπου 300 Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί.

 

 

Μιλώντας ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχήθηκε οι ναοί που είναι στην περιοχή αυτή, ερειπωμένοι λόγω εγκατάλειψης, σύντομα να αναστηλωθούν, να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και να καταστεί δυνατόν να αναστηλωθούν οι ναοί.

 

 

«Και όπως εορτάσαμε την αναστήλωση και επιδιόρθωση του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου», τόνισε στο ΚΥΠΕ ο Επίσκοπος Καρπασίας, «έτσι να αναστηλώσουμε όλους τους ναούς στην Καρπασία και να γιορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε ελεύθεροι στους τόπους μας».

 

 

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου στα επίσημα θυρανοίξια των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.    

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης