Την ανέγερση του πολυόροφου κτιρίου στον Άγ. Σπυρίδωνα στο Χελουάν ευλόγησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος (FOTO,VIDEO)


 

 

 

Μία νέα σελίδα στην ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην πολύβουη και όμορφη πόλη του Χελουάν, 25 χιλιόμετρα το Κάιρο, ευλόγησε στις 19 Μαΐου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, τελώντας τον αγιασμό του ανεγειρόμενου πολυώροφου κτιρίου που βρίσκεται στον περίβολο του αγαπητού σε όλους τους Αιγυπτιώτες ναού του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

 

Σε αυτήν την περιοχή που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, διά του επιτοπίου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, προσπαθεί να διατηρήσει την εκατόχρονη και πλέον παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην πόλη αυτή.

 

 

Σε αυτήν την όμορφη περιοχή του Χελουάν, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη για να δει από κοντά τα σημαντικά έργα που αναμένεται να ξαναδώσουν πνοή στον χώρο αυτό όπου και ο ελληνορθόδοξος ναός στον οποίον μάλιστα υπηρέτησε ως εφημέριος ο αείμνηστος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Νικόλαος ο Στ΄ (1968 – 1986).

 

 

Και τελώντας την ακολουθία του αγιασμού του χώρου, στην εξωτερική είσοδο του ιερού ναού δίπλα από το ανεγειρόμενο κτίριο και ψέλνοντας το «Χριστός ανέστη», ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εισήλθε στο κεντρικό εργοτάξιο με την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα να προπορεύεται και εναπόθεσε έναν αφρικάνικο ξύλινο σταυρό και ένα κομμάτι αγιασμένου βασιλικού σε ένα χώρο που ο ίδιος εκάλυψε ο ίδιος με τη βοήθεια του πολιτικού μηχανικού, του υπευθύνου των έργων και των εργατών που έδωσαν και κείνοι το παρών, στο έργο αυτό που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όλης περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα Χελουάν.

 

 

 

 

 

 

Ευλογώντας όλους τους συντελεστές του έργου αλλά και την ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος προχώρησε στη θεμελίωση του χώρου, ευχόμενος καλή δύναμη στον Μητροπολίτη Μέμφιδος για την ολοκλήρωση του έργου.

 

 

«Η μεγάλη μας μέριμνα είναι να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε όλους τους χώρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απ’ άκρη σ’ άκρη της Αφρικής», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος.

 

 

«Ήταν ένα έργο ζωής, που τώρα διά των χειρών του και του αγιασμού που ετέλεσε ο Πατριάρχης μας, παίρνει μετά από χρόνια σάρκα και οστά», επεσήμανε με μεγάλη ικανοποίηση ο επιτόπιος Μητροπολίτης κ. Νικόδημος, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Μιχαήλ Ζάκι.  

 

 

Το πολυώροφο κτίριο, οι εργασίες για την ανέγερση του οποίου ήδη ξεκίνησαν, θα καλύψει σημαντικές ποιμαντικές ανάγκες του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

Να σημειωθεί ότι στο υπάρχον πνευματικό κέντρο νεότητας στεγάζονται φροντιστήρια μαθημάτων, πέντε ξένων γλωσσών, μουσικής και εργαστήριο ζωγραφικής και όπου τριακόσια περίπου παιδιά, χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν την δυνατότητα κάτω από την στέγη της Εκκλησίας να λάβουν μόρφωση.

 

 

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι σε τέσσερα χρόνια, το 2025, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Χελουάν που συγχωνεύτηκε με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης