Την ελεύθερη διακύμανση της Αιγυπτιακής λίρας αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τις δυνάμεις της αγοράς θα ορίζεται πλέον η αξία της Αιγυπτιακής λίρας, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου αποφάσισε την ελεύθερη διακύμανση του νομίσματος της χώρας.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση αυτή θα οδηγήσει την Αιγυπτιακή λίρα στο να βρει την πραγματική της αξία στην αγορά.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το νόμισμα της Αιγύπτου ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

 

 

 

 

Όπως καταγράφουν και τα αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αιγυπτιακή λίρα που είχε φτάσει την ισοτιμία μέχρι και 1 ευρώ προς 18-19 λίρες, τις τελευταίες δύο ημέρες ενισχύθηκε σημαντικά, φτάνοντας τις 15,25 λίρες Αιγύπτου στη μαύρη αγορά.

 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, η απόφασή της για ελεύθερη διακύμανση του αιγυπτιακού νομίσματος αποτελεί μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας εκ μέρους της κυβέρνησης, με σκοπό τον περιορισμό της μαύρης αγοράς, την ενίσχυση της οικονομίας και την εξασφάλιση μεγαλύτερων ποσοστών ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου επιβεβαιώνει την ακύρωση των ανωτάτων ορίων στις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε μετρητά που ήδη ισχύουν για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα εκτός όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα εισαγωγών μη βασικών αγαθών που υπόκεινται στο ανώτατο όριο των 10 χιλιάδων δολαρίων ημερεσίως με ανώτατο όριο 50 χιλιάδες δολάρια μηνιαίως για τις καταθέσεις και 30 χιλιάδες δολάρια για τις αναλήψεις.

 

 

 

 

 

Αναφορικά επίσης για κατάθεση ποσών σε συνάλλαγμα, δε θα επιβληθούν προϋποθέσεις.

 

 

 

 

 

Τέλος, τα υποκαταστήματα των αιγυπτιακών τραπεζών θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά (και τις αργίες) μέχρι τις 9 το βράδυ για υπηρεσίες σχετικές με αλλαγή συναλλάγματος ή εμβάσματα στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

One response to “Την ελεύθερη διακύμανση της Αιγυπτιακής λίρας αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου”

  1. Η παράγραφος «Επίσης, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα επισημαίνει ότι δε θα επιβάλλει νέα όρια για τις καταθέσεις ή τις αναλήψεις ποσών σε συνάλλαγμα, είτε όσον αφορά τους ιδιώτες είτε όσον αφορά τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, προσέθεσε ότι ένα ανώτατο όριο σε καταθέσεις 50.000 δολαρίων μετρητά ανά μήνα ή αναλήψεων 30.000 δολαρίων ανά ημέρα θα διατηρηθεί» χρήζει διόρθωσης ως ακολούθως:
    «Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου επιβεβαιώνει την ακύρωση των ανωτάτων ορίων στις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε μετρητά που ήδη ισχύουν για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα εκτός όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα εισαγωγών μη βασικών αγαθών που υπόκεινται στο ανώτατο όριο των 10 χιλιάδων δολαρίων ημερεσίως με ανώτατο όριο 50 χιλιάδες δολάρια μηνιαίως για τις καταθέσεις και 30 χιλιάδες δολάρια για τις αναλήψεις.»
    Με εκτίμηση
    Δημήτριος Σκουφαρίδης
    Director – Τομέας Κεντρικών Εργασιών &
    Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου
    Al Ahli Bank of Kuwait – Egypt

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης