Την ενότητα των Εκκλησιών, στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, στην Κρήτη στις 19 Ιουνίου, επικαλείται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος μιλώντας σε ρραδιοφωνική εκπομπή και αναφερόμενος στην Πανορθόξη Σύνοδο στην Κρήτη, επεσήμανε την απαιτούμενη συνοχή των Ορθόδοξων Εκκλησιών μακριά από πολιτικά -εθνοφυλετικά συμφέροντα και έφερε ως παράδειγμα την Καθολική Εκκλησία και τον Πάπα Φραγκίσκο.

 

 

 

 

Είναι αδιανόητο είπε , την τελευταία στιγμή προσωπικές βλέψεις και πικρίες για τις Συνοδικές ιστορικά παραδεκτές θέσεις των πρωταγωνιστικών ρόλων συντονισμού που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο , κάποιοι να μην έρχονται στην Πανορθόδοξο , παρότι είχε αποφασιστεί ομόφωνα.

AdTech Ad

 

 

 

 

Εκτίμησε ότι η Βουλγαρία δύσκολα θα αλλάξει την απόφαση της, σε αντίθεση με τις 3 άλλες Εκκλησίες που δεν έχουν πει το οριστικό όχι.

 

 

 

 

Αδιανόητο πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σήμερα με τον κόσμο να βασανίζεται να θέτουμε θέματα ποιος κάθεται και πού και δύσκολο για όποια Εκκλησία πει Όχι να ανακαλέσει την απόφαση της.

 

 

 

 

Ανέφερε ότι οι ιεράρχες πρέπει να ανοίξουν την ατζέντα με το προσφυγικό και εκδήλωσε την πρόθεση να επισκεφθεί μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου τη Λιβύη.

 

 

 

 

Κάλεσε τέλος όσους ιεράρχες εκφράζουν απόψεις περί ανωτερότητας κάποιων λαών , να αφήσουν τα χρυσοποίκιλτα στασίδια τους και να επισκεφτούν την Αφρική για να καταλάβουν το νόημα του «φτωχού» και «ταπεινού» Χριστού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης