ΑΘΗΝΑ: Το νέο βιβλίο για το περιοδικό «Κόριννα» των Αχιλλοπουλιτών των ετών 1946-1949, από την Μ. Αδαμαντίδου στις 22 Ιανουαρίου στον ΣΑΕ


 

 

 

 

 

Μία εκπληκτική εκδήλωση είναι αυτή που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, με την άρτια εμπεριστατωμένη ερευνητική εργασία της Καϊρινής δημοσιογράφου Μαρίας Αδαμαντίδου, στις 22 Ιανουαρίου, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο της για το περιοδικό «Κόριννα» που εξέδιδαν οι μαθήτριες του Αχιλλοπουλείου Παρθεναγωγείου τα χρόνια 1946-1949.

 

 

 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου και οι Εκδόσεις «ΑΩ», τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ, στο εντευκτήριο του ΣΑΕ.

 

 

 

Η ιστορία του περιοδικού είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του ίδιου του σχολείου και καθρεπτίζει το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρεχόταν στα κοριτσόπουλα της ελληνικής παροικίας του Καΐρου, γράφει σε σημείωμά της η ιστορική ερευνήτρια Μαρία Αδαμαντίδου.

 

 

 

Και η καϊρινή και αγαπητή συνάδελφος συνεχίζει:

 

 

 

«Η μελέτη επίσης περιγράφει γιατί το περιοδικό σταμάτησε ξαφνικά να εκδίδεται, λίγα χρόνια πριν έρθει η ανατροπή στην αιγυπτιακή πολιτική σκηνή.

 

 

 

Η έκδοση περιλαμβάνει αυτούσια 17 κείμενα των μαθητριών του Αχιλλοπουλείου διαλεγμένα από τα 9 τεύχη της δυσεύρετης πια Κόριννας.

 

 

 

Τα γραπτά των κοριτσιών, που μιλούν για τα ιδανικά, τα όνειρά και την καθημερινότητά τους, είναι εύγλωττα ντοκουμέντα ελληνικής παιδείας, σχολικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής της ακμάζουσας, ακόμη τότε, ελληνικής παροικίας της Αιγύπτου».

 

 

 

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν ο κ. Χρήστος Διονυσόπουλος, φιλόλογος, ιστορικός, αρχαιολόγος και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, η Δρ Γιώτα Παπαδημητρίου ιστορική ερευνήτρια και Δ/ντρια του 15ου Γυμνασίου Λυκείου Περιστερίου και η συγγραφέας Μαρία Αδαμαντίδου.

 

 

 

Την εκδήλωση θα συντονίζει η φιλόλογος εκπαιδευτικός Κική Βλαχάκη – Δημητρίου.

 

 

 

Καλοτάξιδη η έκδοση και από το ΠΥΡΑΜΙΣ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης