Την 143η επέτειό της εορτάζει η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, πανηγυρίζοντας την Πολιούχο της, Παναγιά του Κύκκου, στις 9 Σεπτεμβρίου


 

 

 

 

 

 

Μία μεγάλη εορτή διοργανώνει η Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στον περικαλλή Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου, με αφορμή δύο μεγάλα γεγονότα:

 

 

 

Α.- την 143η επέτειο από την ίδρυση της Αδελφότητας στη Χώρα του Νείλου, και

 

 

Β.- την πανήγυρη της πολιούχου της, της Παναγιάς του Κύκκου που συμπίπτει με την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, που στο Κάιρο εορτάζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο μητροπολιτικό ναό της Μητροπόλεως Μέμδιφος, παρουσία του οικείου Ποιμενάρχη και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου είναι από τις μεγαλύτερες Ιερές μονές της Κύπρου. Βρίσκεται στο ομώνυμο σημείο του όρους του Ολύμπου, στην οροσειρά του Τροόδους, κοντά στο Θρονί της Παναγίας και ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα.

 

 

 

Η αδελφότητα της Μονής την μετέτρεψε σε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της Κύπρου με πλούσια εθνική και κοινωνική δράση γι” αυτό και είναι πολύ αγαπητή από το λαό. Πανηγυρίζει δύο φορές τον χρόνο, στις 15 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά την Εορτή της Γέννησης της Θεοτόκου.

 

 

 

 

Στην Μονή υπάρχει η Εικόνα της Θεοτόκου, μία από τις τρεις δημιουργίες του Ευαγγελιστή Λουκά, που είναι η Παναγία η Ελεούσα του Κύκκου. Τη θαυματουργή αυτή εικόνα προσέφερε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός, που τήν είχε στα ανάκτορα του, στην Κωνσταντινούπολη. Η εικόνα μεταφέρθηκε με μεγάλες τιμές στο τόπο όπου υπάρχει σήμερα και ο Αυτοκράτορας έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα για την ανέγερση του Μοναστηριού.

 

 

 

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι από την ίδρυσή της, η Κυπριακή Αδελφότητα όρισε την Παναγία του Κύκκου προστάτιδά της και κάθε χρόνο γιόρταζε την «Ετησία  Εκκλησιαστική Εορτή της Αδελφότητος» στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο, και την επέτειο από την ίδρυσή της (ανήμερα της Γέννησης της Θεοτόκου).

 

 

 

 

Με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής, η Επιτροπή Καΐρου των Κυπρίων καλεί τα μέλη της Αδελφότητας καθώς και τα μέλη της Παροικίας να εορτάσουν από κοινού την Παναγιά του Κύκκου και την 143η Επέτειο της Αδελφότητας στην Παναγία της Ηλιούπολης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και από ώρας 9ης πρωινής μέχρι περίπου τις 11 π.μ.

 

 

 

 

 

 

panagia-kykkou-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης