Το 2016 θα είναι έτοιμη η μελέτη υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου, από την Κύπρο και την Αίγυπτο, σε Ελλάδα και κεντρ. Ευρώπη


Τον Μάρτιο του 2016, οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, θα έχουν ενώπιόν τους τα αποτελέσματα μελέτης, για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού.

 

Ο αγωγός θα συνδέει την Κύπρο με την Αίγυπτο και θα μεταφέρει μέσω Ελλάδας, φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη.

 

Αυτό αποκάλυψε στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, ο Υπουργός Ενέργειας της Μεγαλονήσου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πρόσφατης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, που διεξήχθη στην Αθήνα.

 

Είπε, ότι τεχνικά δεν αποκλείεται η λύση υποθαλάσσιου αγωγού, αλλά θα πρέπει να μελετηθεί το κόστος.

 

Ο δεύτερος τρόπος μεταφοράς αερίου στην Κεντρική Ευρώπη, ανέφερε ο κύριος Λακκοτρύπης, είναι μέσω των τερματικών υγροποίησης.

 

Ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου δήλωσε επίσης ότι πέραν των μεγάλων ζητημάτων, οι κύριοι Αναστασιάδης, Τσίπρας και Αλ Σίσι, συμφώνησαν να αρχίσουν να εγκαινιάζουν κάποια λιγότερο σημαντικά θέματα, αρχής γενομένης από την επόμενη τριμερή που θα γίνει στο Κάΐρο.

 

Για παράδειγμα, είπε, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε την τεχνογνωσία της Κύπρου και της Ελλάδας για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας και τη δημιουργία τεράστιων ελαιώνων στην περιοχή του Σινά.

 

Πηγή: riknews.com.cy

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης