ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Mε θέμα «Ελληνοαιγυπτιακός Αλεξανδρινός Πολιτισμός», ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα το 5ο Αιγυπτιακό Φεστιβάλ Τέχνης

 

 

 

Το 5ο Αιγυπτιακό Φεστιβάλ Τέχνης με θέμα «Ελληνοαιγυπτιακός Αλεξανδρινός Πολιτισμός» διοργανώνει το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα εγκαίνια του σημαντικού αυτού κύκλου εκδηλώσεων, που φέρνουν πιο κοντά την πολιτιστική ζωή Ελλάδας και Αιγύπτου, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος και θα πραγματοποιηθούν στην Εικαστική Έκθεση της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ.), τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Ahmed El Bidewy, στην Αίθουσα Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών ( Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος).

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και οι ώρες επισκέψεων είναι: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από 10:00 – 19:00 και Τρίτη – Πέμπτη από 10:00 – 16:00.

 

 

 

 

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

Στο μεταξύ, οι άλλες εξίσου σημαντικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι:

 

  • Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00, εικαστικά δρώμενα με παιδιά Δημοτικού Σχολείου
  • Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, Μουσική – Ποιητική βραδιά με θέμα «Αλεξάνδρεια» με το μουσικό σύνολο της Π.Ε.Λ.Τ.
  • Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30 στη βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Κέντρου, με μία μεγάλη αναφορά στην Ελληνοαιγυπτιακή μυθολογία.
  • Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 με 19:30: «Ένα ξεχωριστό θαλασσινό ταξίδι, 2 χώρες ενώνονται μέσα από μια θαλασσινή ιστορία», θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή και των παιδιών από την «Ομάδα Τέχνης Πάροδος».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *