Το μεγάλο ευχαριστώ του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο, που φρόντισε να εορτάσουν Ανάσταση οι Έλληνες του Welkome της Ν. Αφρικής


 

 

 

 

Τις πιο θερμές του ευχαριστίες μετέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, καθώς με την καθοριστική όσο και συγκινητική παρέμβαση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, μπόρεσαν οι 300 περίπου Έλληνες της Κοινότητας του Welkome της Νότιας Αφρικής να εορτάσουν την Ανάσταση και το Πάσχα, στο ναό τους, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά.

 

 

«Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, αυτός ο Κρητίκαρος Πατριάρχης, απέδειξε άλλη μία φορά πόσο κοντά βρίσκεται στους Έλληνες και της πιο απομακρυσμένης γωνιάς της αφρικανικής ηπείρου και πόσο αφουγκράζεται τις αγωνίες τους αλλά και την απέραντη αγάπη τους για τις δύο μεγάλες αξίες του έθνους μας: τον Ελληνισμό μας και την Εκκλησία μας.

 

 

Και τον ευχαριστώ γιατί, με τη δική του παρέμβαση, οι συμπατριώτες μας θα ζήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα καθώς και όλη την πασχαλινή περίοδο, σα να βρίσκονται στην πατρίδα, με τον ιερέα που απέστειλε η εκκλησία για να τελέσει τις ιερές ακολουθίες, που για την Ελλάδα είναι προφανής η καθοριστική παρουσία του ιερέα, αλλά για την ομογένεια όχι πάντοτε δεδομένη.

 

 

Και εδώ φαίνεται το πρόσωπο του μεγάλου εκκλησιαστικού ηγέτη που ανοίγει την αγκαλιά του πάνω από όλα τα παιδιά του».

 

 

Να σημειωθεί ότι για την επίλυση αυτού του πολύ ανθρώπινου προβλήματος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας βρέθηκε σε άμεση επαφή με την έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά και με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής κ. Γιάννη Φιλίππου.

 

 

Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε ο οικείος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος προς το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Έλληνες της δραστήριας αυτής Κοινότητας θα έχουν τον ιερέα τους για να τελέσουν τις ιερές ακολουθίες τους ενώ θα οργανωθεί και όλη η εκκλησιαστική δράση, σε μόνιμη βάση, άμεσα από τώρα.

 

 

«Η πίστη του λαού μας στη θρησκεία μας αποτελεί από τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους μας, και υπό αυτήν την έννοια, η καθοριστική παρέμβαση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, δεν αποτελεί μόνο εκκλησιαστική αλλά και κορυφαία εθνική πράξη.

 

 

Χρόνια πολλά στον Πατριάρχη της Αγάπης, τον Ελληνισμό της Νότιας Αφρικής και όλης της ηπείρου. Χρόνια πολλά σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό, όπου γης!», κατέληξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ.   

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης