Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου υποδέχτηκε την κα Αικ. Σοφιανού, λίγο πριν τα Θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου(ΦΩΤΟ)


 

 

 

Με μία πολύ μεγάλη και θερμή αγκαλιά υποδέχτηκε το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου την Μεγάλη Ευεργέτιδά του κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη, για να τη συγχαρεί από καρδιάς για το τεράστιο έργο της ανακαίνισης του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που έκανε από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, μία μόλις μέρα πριν την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων των Θυρανοιξίων που θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

Την κα Σοφιανού καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου κ. Νικόλας Βαδής και ο Αντιπρόεδρος του ιστορικού σωματείου κ. Νίκος Κάτσικας.

 

 

Μάλιστα, μιλώντας ενώπιον των υψηλών προσκεκλημένων που είχαν έρθει να συγχαρούν από κοντά την κα Σοφιανού για τη μεγάλη προσφορά της προς την καϊρινή παροικία, ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Βαδής μίλησε για τη μεγάλη σημασία του Ευεργετισμού και το πόσο έχει συνδεθεί αυτή η έννοια με τους Αιγυπτιώτες και τον Ελληνισμό στη Χώρα του Νείλου.

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κάτσικας μίλησε για το έργο που η κα Σοφιανού επιτέλεσε τα πρόσφατα χρόνια και στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, κάνοντας έναν παραλληλισμό και επισημαίνοντας ότι η ανακαίνιση στο ιστορικό σωματείο ήταν εξίσου ένα έργο σημαντικό που – σε πολύ μικρότερη αναλογία φυσικά – θα μπορούσε να συγκριθεί με το μεγαλεπήβολο έργο της ανακαίνισης του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

Για την προσφορά της λοιπόν αυτή αλλά και για να μεταφέρει τα συγχαρητήρια όλης του ΔΣ του Σωματείου, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη και όλης της παροικίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου κ. Βαδής προσέφερε ένα αναμνηστικό πιάτο στην κα Σοφιανού, προς ένδειξιν ευχαριστιών για ό,τι εκείνη προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

 

 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μαρόκου κ. Κώστας Πειστικός, η Αιγυπτιώτισσα δημοσιογράφος κα Μαρία Αδαμαντίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέκος Καζαμίας, ο Άρχοντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ανέστης Αρνόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, άλλοι Άρχοντες και διακεκριμένοι προσκλεκλημένοι της κας Σοφιανού καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κώστας Πολίτης που με τους άλλους εξαίρετους ιεροψάλτες που θα πλαισιώσουν ιεροψαλτικά τα θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου, χάρισαν στην κα Σοφιανού, ένα τραγούδι από την παράδοση του λαού μας,  έναν ψαλμό και κατέληξαν με το αγαπημένο τραγούδι «Σ΄αγαπώ», αφιερωμένο στη Μεγάλη Ευεργέτιδα του Καϊρινού Ελληνισμού, την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία κα Σοφιανού, που ξεκίνησε από την Τουφεκία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, σε ηλικία 18 ετών, με την οικογένειά της, για να φτάσει σήμερα να διαπρέπει ως μεγάλη επιχειρηματίας στη Ρουμανία και αλλού, αλλά κυρίως να λάμπει στην καρδιά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, με την πηγαία αγάπη της και προσφορά της, για ό,τι ελληνικό, καϊρινό, αιγυπτιώτικο…       

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης