Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χερσόνησο του Σινά


Η Ελλάδα καταδίκασε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν στις 29 Ιανουαρίου στη χερσόνησο του Σινά, διαβεβαιώνοντας, «για ακόμα μία φορά, τον φίλο αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της Αίγυπτου, η οποία είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τον αραβικό κόσμο».

 

Η πλήρης ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χερσόνησο του Σινά, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από είκοσι έξι ανθρώπους, κυρίως στρατιώτες, και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων.

 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

 

Διαβεβαιώνουμε, για ακόμα μία φορά, τον φίλο αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της Αίγυπτου, η οποία είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τον αραβικό κόσμο.

 

Επισημαίνουμε, τέλος, τη σημασία που έχει η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά για όλους τους Χριστιανούς. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές Αρχές θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν διαρκή μέριμνα για την προστασία της Μονής».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης