Ίσως το πιο αληθινό γεύμα αγάπης, αυτό του ΣΑΕ της Αθήνας, που εόρτασε σήμερα τα Χριστούγεννα με τους εμπερίστατους Αιγυπτιώτες


 

 

 

 

Αυτό ήταν ένα πραγματικό γεύμα, μέσα από την αγάπη και την εγκάρδια προσφορά του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, για εκείνους τους εμπερίστατους συμπαροίκους Αιγυπτιώτες, οι οποίοι δεν βοηθήθηκαν από τη ζωή, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, και πλέον απολαμβάνουν τη φροντίδα και τη στοργή του ιστορικού ΣΑΕ, που αισίως φέτος συμπλήρωσε 85 έτη ζωής.

 

 

Και σίγουρα, μέσα στο πολυδιάστατο έργο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, υπό την προεδρία του δραστήριου Προέδρου Κώστα Μιχαηλίδη, αλλά και με την καθοριστική συμβολή όλων των Μελών του ΔΣ του ΣΑΕ, μία από τις κορυφαίες στιγμές του είναι σίγουρα αυτά τα τραπέζια αγάπης, που στρέφουν το βλέμμα προς τον συνάνθρωπο. Που δικαιώνουν την ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που δεν έπαψε ποτέ μέχρι σήμερα να είναι ανθρωποκεντρικός. Που αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο αγάπης, που παίρνει δύναμη και κουράγιο από τις Ελληνικές Κοινότητες Αλεξανδρείας και Καΐρου, που λαμβάνει την ευλογία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά που πάνω από όλα στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των Μελών του, του ΔΣ, και όλων όσων προσφέρουν από το περίσσευμα της καρδιά τους σε εκείνους που έχουν ανάγκη αυτήν ακριβώς την αγάπη.

 

 

Διότι, ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή δυσάρεστη οικονομική κατάσταση που ζούνε οι συμπάροικοι Αιγυπτιώτες, θα την αποφύγουμε και εμείς όλοι για πάντα. Ο Θεός πρεσβεύει μόνο το μέλλον. Και πάνω από όλα ευλογεί όλους όσους ακούν το μήνυμα της αγάπης, της φροντίδας για τον άλλον, κρατώντας άσβεστο το Φως της Γέννησης, με αυτή τη βοήθειά τους.

 

 

Διότι, αυτές είναι τελικά οι γιορτές των Χριστουγέννων… Οι Άγιες Ημέρες απαιτούν και άγιες πράξεις….

 

 

Και επειδή, ο Χριστός μας γεννιέται καθημερινά, παντού, για αυτό και ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων δε σταματάει όλη τη χρονιά να στηρίζει αυτούς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

 

 

Με αυτούς ακριβώς τους συνανθρώπους μας για το χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης, που ήταν προσφορά του ΣΑΕ, το τιμητικό πραγματικά παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Χριστοφίδης, ο Γραμματέας κ. Κ. Βάλβης, ο Ταμίας κ. Κανελοπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Β. Ζουές και οι Σύμβουλοι κ.κ. Καραβίας, Μ. Σουλτανάκη, Γ. Μαρκουλής.

 

 

Να σημειωθεί ότι μετά το γεύμα αγάπης, μοιράστηκαν και ρούχα, τρόφιμα αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων, από τον Έφορο Επιτροπής Πρόνοιας, τον ιατρό παθολόγο κ. Γ. Χατζηνικολάου.

 

 

Ας ευχηθούμε όλοι να έχουν Καλά Χριστούγεννα και το 2019 να τους φέρει καλύτερες και ομορφότερες ημέρες…     

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης