Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης του Σινά στη Δροσοπηγή Φλώρινας


 

 

 

 

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Από τη Romfea.gr

 

 

 

 

Με μπροστάρη τον εφημέριο π. Νικόλαο Φορτομάρη και με συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην είσοδο του οικισμού Δροσοπηγή στη Φλώρινα, την Τρίτη το απόγευμα 6 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

 

 

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε προς ευλογία των πιστών, ο Αρχ. Μάξιμος Γεωργόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης , κατόπιν ευλογίας του οικείου του Ποιμενάρχη κ. Παύλου.

 

 

Στη συνέχεια κλήρος και λαός, υπό τους ύμνους της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Φλώρινας, λιτάνευσαν το Ιερό Λείψανο προς στο προαύλιο της εκκλησίας όπου πραγματοποιήθηκε δέηση υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού.

 

 

Ακολούθησε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας εντός το ναού, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Μάξιμος αναφερόμενος αναλυτικά και με θεολογικό τρόπο στον βίο της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

Λίγο πριν την απόλυση ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος ευχαρίστησε αρχικά τους Μητροπολίτες Φλωρίνης και Κοζάνης, με την ευλογία των οποίων πραγματοποιήθηκε μια επιθυμία ετών των κατοίκων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του π. Μαξίμου ο οποίος μετά χαράς προσκόμισε το Ιερό απότμημα προς ευλογία των πιστών.

 

 

Ακόμα ευχαρίστησε όλους του εμφανείς και αφανείς συντελεστές που κοπίασαν ποικιλοτρόπως, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς η Αγία Αικατερίνη να πρεσβεύει για όλους και για τις οικογένειές τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης