Αξιωματούχοι από το Κατάρ βολιδοσκοπούν επενδύσεις στην Κύπρο: κυρίως στη CYTA και την Αρχή Λιμένων


Οι αποκρατικοποιήσεις της CYTA και της Αρχής Λιμένων ήταν στο επίκεντρο των διήμερων διερευνητικών επαφών της αντιπροσωπείας της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ στην Κύπρο, στις διεμρείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
 
 
Η τριμελής αντιπροσωπεία της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ έχει στα χέρια της όλες τις πληροφορίες για τις αποκρατικοποιήσεις που αφορούν τη CYTA και τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού Λεμεσού, μεταδίδει ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός Sigma.
 
Στις 10 Νοεμβρίου, οι Καταρινοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων και τους Υπουργούς Ενέργειας και Συγκοινωνιών, ενώ την επομένω τα είπαν και με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε σχετικά ότι «ο οίκος ενδιαφέρθηκε κατά κύριο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις στην CYTA και την Αρχή Λιμένων. Η αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ θα πάρει κάποιο διάστημα ακόμη, διότι υπάρχουν θέματα θεσμικά τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν.
 
Για παράδειγμα, ο λογιστικός διαχωρισμός αλλά και ο οργανωτικός διαχωρισμός της ΑΗΚ στις διάφορες μονάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ενιαίες».
 
Η τριμελής αντιπροσωπεία της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σεΐχης Φαιζάλ μπιν Σαούντ αλ Τάνι, διερεύνησε και τα δεδομένα για πιθανές επενδύσεις σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία είναι έτοιμα.
 
Η αντιπροσωπεία είχε επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πήγε και στο Υπουργείο Γεωργίας όπου της έγινε παρουσίαση της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.
 
Οι Καταρινοί συνέλεξαν όλες τις πληροφορίες, προκειμένου, όπως είπαν, να τίς μεταφέρουν στον εξειδικευμένο οργανισμό του Κατάρ που ασχολείται με τουριστικές επενδύσεις.
 
Κατά την διάρκεια των διήμερων επαφών τους, είχαν επίσης συναντήσεις με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και με τον CIPA, όπου ενημερώθηκαν για το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο, τις προοπτικές της οικονομίας και την κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης