Αξιωματούχοι από το Κατάρ βολιδοσκοπούν επενδύσεις στην Κύπρο: κυρίως στη CYTA και την Αρχή Λιμένων


Οι αποκρατικοποιήσεις της CYTA και της Αρχής Λιμένων ήταν στο επίκεντρο των διήμερων διερευνητικών επαφών της αντιπροσωπείας της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ στην Κύπρο, στις διεμρείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
 
 
Η τριμελής αντιπροσωπεία της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ έχει στα χέρια της όλες τις πληροφορίες για τις αποκρατικοποιήσεις που αφορούν τη CYTA και τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού Λεμεσού, μεταδίδει ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός Sigma.
 
Στις 10 Νοεμβρίου, οι Καταρινοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων και τους Υπουργούς Ενέργειας και Συγκοινωνιών, ενώ την επομένω τα είπαν και με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε σχετικά ότι «ο οίκος ενδιαφέρθηκε κατά κύριο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις στην CYTA και την Αρχή Λιμένων. Η αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ θα πάρει κάποιο διάστημα ακόμη, διότι υπάρχουν θέματα θεσμικά τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν.
 
Για παράδειγμα, ο λογιστικός διαχωρισμός αλλά και ο οργανωτικός διαχωρισμός της ΑΗΚ στις διάφορες μονάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ενιαίες».
 
Η τριμελής αντιπροσωπεία της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σεΐχης Φαιζάλ μπιν Σαούντ αλ Τάνι, διερεύνησε και τα δεδομένα για πιθανές επενδύσεις σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία είναι έτοιμα.
 
Η αντιπροσωπεία είχε επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πήγε και στο Υπουργείο Γεωργίας όπου της έγινε παρουσίαση της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.
 
Οι Καταρινοί συνέλεξαν όλες τις πληροφορίες, προκειμένου, όπως είπαν, να τίς μεταφέρουν στον εξειδικευμένο οργανισμό του Κατάρ που ασχολείται με τουριστικές επενδύσεις.
 
Κατά την διάρκεια των διήμερων επαφών τους, είχαν επίσης συναντήσεις με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και με τον CIPA, όπου ενημερώθηκαν για το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο, τις προοπτικές της οικονομίας και την κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης