Τον μεγάλο δάσκαλο Ντίνο Σπάρταλη τίμησε στην Αθήνα ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου (ΦΩΤΟ)


Με μία συγκινητική εκδήλωση, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου τίμησε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη από Καϊρινούς – και όχι μόνο – αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, τον αγαπητό σε όλους και μεγάλο Καϊρινό Δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο (Ντίνο) Σπάρταλη.

 

 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπίσκος, που μάς ταξίδεψε στην ιστορία τόσο της  Πατριαρχικής Σχολής, όσο και της Αμπετείου Σχολής, τις δύο μεγάλες Σχολές που φοίτησε και κατόπιν δίδαξε ως Δάσκαλος ο κ. Κωνσταντίνος Σπάρταλης.

 

 

Μέσα από αυτές τις γραμμές, αξίζει να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, εδώ και είκοσι χρόνια αθόρυβα δραστηριοποιείται και προβάλει την Αιγυπτιώτικη Ιστορία, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, τιμώντας καταξιωμένους Καϊρινούς στους τομείς των Γραμμάτων των Τεχνών και της Επιστήμης.

 

 

Η εκδήλωση που παρακολούθησαν πλήθος Σουμπριανών, περιελάμβανε την παρουσίαση των Βιογραφικών στοιχείων του μεγάλου Δασκάλου, συνοδευόμενη από ένα πλούσιο φωτογραφικό οδοιπορικό. Ακολούθησαν δύο αφιερώσεις από τις οποίες η πρώτη ήταν από την τάξη του 1973 – 1975 που παρουσίασε ο κ. Αντώνης Δαγκλίδης και η δεύτερη αφιέρωση ήταν αυτή των Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων που επιμελήθηκε ο κ. Ιωάννης Μελαχρινούδης. Τέλος, από το βήμα ο Δάσκαλος Ντίνος Σπάρταλης απηύθυνε έναν πραγματικά ιστορικό χαιρετισμό, μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

 

 

Μεταξύ των πολλών Αιγυπτιωτών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Σαραγάς, ο Έφορος Πολιτιστικών κ. Μιχάλης Κωβαίος, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου της Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής κ. Ευάγγελος Πεζάς, ο Καϊρινός σκηνοθέτης κ. Κώστας Φέρρης, η Δασκάλα κα Βάσω Μεθοδίου, ο Δάσκαλος κ. Δημήτρης Κουντούρης, η Καϊρινή καθηγήτρια κα Θέμις Χατζηγιανακάκη, ο κ. Θανάσης Δικαστόπουλος και πολλοί άλλοι.

 

 

Στην οργάνωση της εκδήλωσης, βοήθησαν με το υλικό που προσέφεραν η κα Γεωργία Παχή, η κα Ευαγγελία Παλαιού, η κα Μαρία Αδαμαντίδου, ο κ. Αντώνης Δαγκλίδης, ο κ. Γιάννης Μελαχρινούδης, ο κ. Γαβριήλ Διαμαντής και ο κ. Κώστας Παστίδης, τους οποίους ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου ευχαρίστησε θερμά.

 

 

Μα, πάνω από όλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου ευχαρίστησε τον αγαπητό σε όλους Δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Σπάρταλη, για την μεγάλη προσφορά του στην εκπαίδευση των Καϊρινών και στον Προσκοπισμό της Αιγύπτου, θεωρώντας χρέος του να τού αφιερώσει αυτήν την τιμητική εκδήλωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπό του. «Ντίνο σε ευχαριστούμε..»

 

 

 

Ο Καϊρινός

 

 

 

 

 

ekdilosi gia ton spartali 01

 

 

 

 

ekdilosi gia ton spartali 02

 

 

 

 

 

ekdilosi gia ton spartali 03

 

 

 

 

 

ekdilosi gia ton spartali 07

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης